Polarbröd prisas för initiativ som tar fler ut i naturen

27 APR 2018
Skrivet av :

Under torsdagskvällen tilldelades Polarbröd pris för årets bästa sponsring i Gyllene Hjulet. Priset mottogs för konceptet Välkommen ut, ett initiativ som stöttar föreningar och inspirerar barnfamiljer att komma ut i naturen. I tävlingen prisades aktörer i totalt 15 kategorier som alla på ett kreativt sätt nyttjat intresse- och upplevelsebaserad kommunikation för att skapa effekt.

Konceptet Välkommen ut lanserades 2017 och är framtaget tillsammans med brand experiencebyrån Heja! med syfte att möjliggöra för fler att vistas i naturen. Det stöttar också mindre föreningar i arbetet att hitta fler medlemmar genom att anordna prova-på-dagar. Polarbröd hjälper till att skapa engagerande aktiviteter, bröd till gemensamma måltider och marknadsföring för att nå ut till fler.

– Vi är otroligt stolta över att vårt initiativ uppmärksammas. Det ligger i vårt DNA att vistas i och nyttja naturen på ett respektfullt sätt och det är fantastiskt att kunna möjliggöra det för fler, både familjer och föreningar, säger Elin Emanuelsson sponsringsansvarig på Polarbröd.

Om initiativet Välkommen ut
Polarbröd vill skapa möjligheter att äta gott och sunt nu och i generationer. Vi arbetar för att våra bagerier, ingredienser, förpackningar och transporter ska vara helt hållbara. Vi vill att fler ska vara med på resan mot en hållbar framtid och ser Välkommen ut som ett utmärkt sätt att inspirera barnfamiljer att komma närmare naturen och skapa nya sunda vanor. Därför backar vi upp föreningar genom att anordna prova på-dagar som gör det möjligt att bjuda in alla som är intresserade av att prova på föreningens verksamhet. Läs mer om hur det fungerar och ansök på vår hemsida.

Vill du och din förening söka sponsring för era aktiviteter? Besök:
https://www.polarbrod.se/valkommenut/foreningssponsring/

Om Gyllene Hjulet
Gyllene Hjulet är en tävling som uppmärksammar och hyllar aktörer som på ett kreativt sätt nyttjat intresse- och upplevelsebaserad kommunikation för att skapa effekt. Tävlingen består av 15 kategorier och Polarbröd utsågs till vinnare i kategorin Årets bästa sponsring. Gyllene Hjulet arrangeras av branschorganisationen SES Sponsrings & Eventsverige.

Om Polarbröd

Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner i norrländsk brödkultur. Under de 46 år det moderna företaget funnits har det vuxit från ett litet familjebageri till Sveriges tredje största producent av matbröd. 2017 omsatte Polarbröd 885 miljoner kronor och bakade drygt 40 000 ton bröd med hjälp av 346 medarbetare.

Polarbröds huvudkontor och största bageri ligger i Älvsbyn. I Bredbyn bakas mjukt och hårt tunnbröd i världens största tunnbrödsbageri. I Umeå finns ett kommunikationskontor och här verkar huvudägarna Karin Bodin och Anna Borgeryd. Utöver brödverksamheten finns även energibolaget Polarkraft AB i koncernen som från hösten 2014 producerar vindel för koncernens behov. Polarbröd är självförsörjande på förnybar energi och vill vara en positiv kraft för omgivningen i omställningen mot en uthållig försörjning.

Utstickarpriset

Familjeföretaget Polarbröd drivs av femte generationen bagarbarn och vill verka i många generationer framöver. Begreppet utstickare är tätt kopplat till Polarbröds verksamhet och används flitigt i Polarbröds bagerier. Sedan 2012 delar Polarbröd ut Utstickarpriset. Utstickarpriset är ett erkännande av modiga människor som går sin egen väg och som visar hänsyn och handlingskraft, nytänkande och uthållighet.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.