Polarbröd har sålt bageriet i Omne

16 APR 2018
Skrivet av :

Lotta Norling Originalbagarn, Anders E Johansson Polarbröd, Rolf Hagen Norling Originalbagarn, Anna Borgeryd Polarbröd, Magnus Norbäck Originalbagarn och Karin Bodin Polarbröd.

På tisdagen sålde Polarbröd sin verksamhet i Omne till Originalbagarn.
– Affären är en långsiktig lösning för att ge mer gynnsamma förutsättningar för den fortsatta produktionen som därmed också säkrar arbetstillfällen på orten, säger Anders E Johansson vd Polarbröd.

Bageriet i vackra Omne.

I planen ingår även ett långsiktigt produktionssamarbete där Originalbagarn ska tillverka produkter på uppdrag av Polarbröd.

– Vi känner glädje och stolthet över att ha landat den här affären med Polarbröd. Bageriet i Omne tillför kompetens och kapacitet vi saknat inför framtida expansion och blir ett fokusområde i vår tillväxt och målet att långsiktigt vara landets ledande EMV-bageri, säger Rolf Hagen Norling vd och koncernchef på Originalbagarn.

Polarbröd är Sveriges tredje största brödproducent och under de sista åren har man satsat offensivt på de två bagerierna i Älvsbyn och Bredbyn. Utvecklingen i det minsta bageriet i Omne har däremot varit under press, med låg beläggning och lönsamhetsproblem.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.