Polarbröd har sålt bageriet i Omne

16 APR 2018
Skrivet av :

Lotta Norling Originalbagarn, Anders E Johansson Polarbröd, Rolf Hagen Norling Originalbagarn, Anna Borgeryd Polarbröd, Magnus Norbäck Originalbagarn och Karin Bodin Polarbröd.

På tisdagen sålde Polarbröd sin verksamhet i Omne till Originalbagarn.
– Affären är en långsiktig lösning för att ge mer gynnsamma förutsättningar för den fortsatta produktionen som därmed också säkrar arbetstillfällen på orten, säger Anders E Johansson vd Polarbröd.

Bageriet i vackra Omne.

I planen ingår även ett långsiktigt produktionssamarbete där Originalbagarn ska tillverka produkter på uppdrag av Polarbröd.

– Vi känner glädje och stolthet över att ha landat den här affären med Polarbröd. Bageriet i Omne tillför kompetens och kapacitet vi saknat inför framtida expansion och blir ett fokusområde i vår tillväxt och målet att långsiktigt vara landets ledande EMV-bageri, säger Rolf Hagen Norling vd och koncernchef på Originalbagarn.

Polarbröd är Sveriges tredje största brödproducent och under de sista åren har man satsat offensivt på de två bagerierna i Älvsbyn och Bredbyn. Utvecklingen i det minsta bageriet i Omne har däremot varit under press, med låg beläggning och lönsamhetsproblem.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.