Miraklet på Västermalm: Mattias blev räddad av änglar – nu kan ni se när Birkan Tore berättar om hans beskydd på TV

Mattias Hartman Nilsson. FOTO: SKÄRMDUMP FRÅN TV4.

TV+TEXT: Mattias Hartman Nilsson körde av vägen, med sin mors bil, och rakt ner i bäckravinen på Västermalm den 28 maj 2013. Bilen blev helt demolerad men Mattias klarade sig i stort sett utan skador.
– Jag skrotar 2 000 bilar per år och har sällan sett en bil som varit så demolerad när någon har överlevt. Det var så chockartat att han att han levde och att han gick några dagar efteråt. Vi trodde ju att han skulle vara ett kolli, säger Anders Jansson, ägare av Norrbottens Bildemontering där Mattias jobbar, i TV-inslaget av senaste programmet i serien ”Räddad av änglar” på TV 4.

Se Älvsbyn Just Nu:s inlägg om olyckan här…

Mattias Hartman Nilsson  i samtal med mediet Birkan Tore. FOTO: SKÄRMDUMP FRÅN TV4.

Men det var inte bara miraklet att Mattias överlevt som förbryllar. När han öppnade handskfacket hittade han ett fotografi av honom själv tillsammans med sin morfar. Det hade varit i ett förseglat kuvert i hans egen bil. Nu fanns det oförklarligt i hans mammas bil.

Kuvertet, fortfarande förseglat, låg kvar i hans egen bil. Men fotografiet var borta.
– Jag frågade mamma och pappa: ”Har någon av er rört kuvertet? Har någon av er stoppat det där? Nej, svarade de”, berättar Mattias i inslaget.

Hans morfar betydde mycket för honom och hans bror i barndomen. Morfar kallade han för Rulle. Nu kallas han själv för Lill-Rulle. Se Mattias rörande beskrivning av sin morfar i TV-inslaget.

Även valpen i hans bil klarade sig tack vare en obeskrivlig händelse…

Som sagt; se TV-inslaget om Miraklet på Västermalm…

Kocken Åsa Jonsson på Sikfors Konferens & Fritidsby på bild tillsammans med mediet Birkan Tore när han gjorde inslaget om Mattias Hartman Nilsson. Han åt då lunch på Sikfors Konferens & Fritidsby. Birkan ser ju onekligen själv ut som en ängel. FOTO: ÅSA NILSSON

 

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.