Elisabeth har huvudrollen i populär TV-serie

27 APR 2018
Skrivet av :

Elisabeth Wernesjö, från Älvsbyn (i gult) har huvudrollen i TV-serien Lingonligan.

Elisabeth Wernesjö från Älvsbyn gör just nu succé i rollen som Selma Nord i TV3-komedin ”Lingonligan”. Hennes motspelare är många från den svenska skådespelar- och kändiseliten; Anders Jansson, Sven Melander, Morgan Alling, Carolina Gynning, Claes Månsson, Smail Alihodzic, William Spetz, Mustafa Al-Mashhadani, Armand Mirpour, Lisbeth Johansson med flera.

Elisabeth är född och uppvuxen i Älvsbyn men hennes skådespelarintresse förde henne till Göteborg för utbildningar på folkhögskola och teaterhögskola.
– Direkt efter examen fick jag jobb på Stadsteatern i Uppsala. Det var 2009, säger Elisabeth till Uppsala Stadsteaters hemsida.

På frågan om när hon bestämde sig för att bli skådespelare svarar  Elisabeth:
– Det har jag velat bli så länge jag kan minnas. Hade en kort period när min syrra skulle bli rallyförare, och jag skulle bli hennes kart-läsare. Men det är det enda. Jag började väldigt tidigt att göra små humorsketcher hemma. Vi hittade roliga hattar och kläder i pappas garderob och körde lite Papphammar-artade inslag.

Elisabeth har tidigare medverkat i flera film- och TV-produktioner. Huvudrollen som oerfaren fotbollstränare i Vinninge BK har gjort henne känd för en bredare publik.

En kort resumé av Lingonligan:

Fotbollsföreningen Vinninge BK ligger sist i division 7 och står nu inför utmaningen att börja vinna matcher, annars kommer den lokala bonden att förvandla fotbollsplanen till en odling för sockerbetor. Lagets stora stjärna ”Kroyf” lever fortfarande på meriten att han var sommarproffs i Malmö FF som tonåring. Lingonligan är en skruvad, karaktärsdriven komediserie med hög igenkänning.

Elisabeths filmografi:

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.