Det våras för Kanis – besöksrekord den gångna helgen

09 APR 2018
Skrivet av :

BILDEXTRA: Det går utför – och det är toppen för Kanis. Den gångna helgen slogs rekord i form av antal åkare som löst liftkort. Över 1 100 nyttjade pisterna. Många andra bara lapade sol och njöt av det fina vädret.
– Oj, vad roligt. Bara glada gäster, jublade Lotta Nilsson, som driver Kaniskrogen.

Efter en riktig vargavinter har det under flera dagar bjudits på en riktigt vacker vårvinter. Kanis håller på att utvecklas till ett riktigt dragplåster för skidintresserade i Fyrkanten.

– De allra flesta som är här kommer från grannkommunerna Piteå, Luleå och Boden, berättar liftskötaren och pistvakten Roger Brännmark.

Erika Pettersson från Luleå var en av dem som njöt av solen på Kaniskrogens veranda. Hennes familj är också en av 96 som har säsongsplats för husvagnar på anläggningen. Hon öser beröm över Älvsbyn.
– Här finns så mycket. Skriv om de fantastiska skotervidderna. Perfekta leder, fikaställen med backvalar, utsiktsplatser och en massa sjöar för fiske. Det här är något som Älvsbyn borde marknadsföra ännu mer.

Närheten till centralorten uppskattas också.
– Helt perfekt. När vi åker från Luleå behöver vi inte ha med oss någonting. Allt som vi behöver handlar vi i Älvsbyn. Till och med kläder. Jag gillar att gå in på Helenas.

Men det finns önskemål.
– Vi har vänner som undrar varför det inte finns stugor att hyra.

I dag finns 96 husvagnsplatser på Kanis. De blir fler till nästa säsong.
– Kanske ett tiotal. Det gäller att skynda långsamt. Servicehus och annat måste klara belastningen. Men det är jättekul att gästerna är nöjda. Då har vi lyckats, säger Lars Nyberg på Älvsbyns Fastigheter.

Den snörika vintern ger också hopp om en extra lång säsong.  Kanske kan backarna hållas öppna över valborgshelgen och 1 maj. Problemet är att säsongsplatserna går ut sista april.
– Det får vi titta på om det är aktuellt. Men vi kommer inte att köra bort folk från campingen, lovar Lars.

Antal åkare i liften var 600 på lördagen och 500 på söndagen.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.