Älvsbybo framröstad till en av Skandinaviens bästa hårfrisörskor

27 APR 2018
Skrivet av :

Kristin Lundberg, Salong Tidlös i Älvsbyn, är en av Skandinaviens tio bästa på härförlängningar/extensions. FOTO: PRIVAT

BILDEXTRA: Tusentals i hela Skandinavien var kallade men bara tio blev utvalda. En av dem är hårfrisörskan Kristin Lundberg från Älvsbyn. Hon har blivit utsedd att representera det multinationella bolaget Hairtalk som tillverkar hårförlängningar/Extensions.
– Ärofyllt. Jag blev väldigt glad, säger Kristin som belönades med en inspirationsresa till Barcelona där de fick ytterligare utbildning och möjlighet att arbeta med modeller.

Här följer ett bildspel på Kristins jobb i Barcelona:

Efter att under några år ha jobbar som frisörska i Luleå startade Kristin som egen i november 2016. Hon hyr en stol i Salong Tidlös på Storgatan i Älvsbyn, som ägs av Mona Dahlberg Johansson.

Att Kristin är skicklig på sitt yrke bekräftades stort när hon blev en av Hairtalks vinnare deras senaste tävling.
– Alla som arbetar med Hairtalks produkter fick skicka in bilder och videor på gjorda hårförlängningar. Dessa lades sedan ut på Hairtalks Facebook-sida där besökare i hela Skandinavien fick rösta fram de bästa.

De tio bästa belönades med en resa till Barcelona. Kristin var en av dem.
– Vi var åtta från Sverige och två från Norge. En av mina svenska kollegor var för övrigt Emilia Nyström från Hårstudion i Piteå.

Vistelsen i Barcelona gjordes förra helgen.
– Tillsammans jobbade vi två och två på varje modell och gjorde två olika styling/looks. Modellerna fotograferades och bilderna ska användas till Hairtalks marknadsföring på deras sociala medier samt deras egen tidning Roots. Dessutom i upptryckt material på olika salonger som jobbar med Hairtalk, vilket jag tycker är fantastiskt häftigt att ha fått förtroende att göra!

Hårförlängningar och Exstensions är något som ökar i popularitet. Dels för att få tjockare och längre hår i samband med speciella sammanhang.
– Men vi har också kunder som drabbats av håravfall, som cancer-patienter. Även män som börjar bli tunnhåriga kan dölja sitt håravfall med våra produkter som är patenterade, berättar Kristin.

Så du som vill ha en häftig och moderiktig frisyr behöver inte åka till Stockholm eller Milano för att få det bästa. Det finns faktiskt i Älvsbyn!

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.