Trevligt årsmöte för PRO Älvsbyn – men ordförande saknas

23 MAR 2018
Taggar : ,
Skrivet av :

När PRO Älvsbyn höll sitt årsmöte på restaurang Fluxen, hade ett 60-tal medlemmar anammat kallelsen. Före mötet intogs lunch som de närvarande lät sig väl smaka.


Då maten hade fått sjunka ner, hälsade så ordförande Gottner Eriksson alla välkomna och öppnade mötet, som inleddes med parentation över medlemmar som gått bort. Därpå läste Inga-Britt Nyberg en dikt.

Distriktsordförande Sten Fors valdes att leda mötet. Innan årsmötesförhandlingarna inleddes, spelade Johnny Eriksson och Bert Nyman några låtar på dragspel.
Därefter gicks verksamhetsberättelsen igenom. Det var som vanligt en diger lista över de olika aktiviteter som föreningen hade genomfört under året. Föreningsmöten, Studiecirklar, Bingo, Boule, Motionsaktiviteter, Gymnastik, Quigong.
Sedan var det så dags för valen till de olika uppdragen i föreningen. Där alla utom det viktigaste uppdraget som ordförande blev tillsatta. Tyvärr står föreningen utan ordförande för tillfället, eftersom den nuvarande hade avböjt omval.
Efter valen så informerade Sten Fors lite grand om distriktets aktiviteter. Bland annat intressepolitiska frågor, som höjning av pensionen, sänkt skatt för pensionärer och kraven på omsorg och sjukvård.
Sen var det dags för avtackningar av personer som avböjt omval. Runo Bergkvist för många års revisorsuppdrag. Gottner Eriksson som tackade för sig efter 12 år som ordförande. Även Airi Ingerskog, Margareta Carlsson, Gösta
Andersson och Vivan Larsson avtackades.
Som sista punkt hölls dragning av det försålda lotteriet, med ett fint prisbord. Efter kaffet och fikat avslutades så årsmötet 2018.

TEXT: Lennart Söderstehn
FOTO: Birgit E. Granström, Ann-Catrin Nordlund.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.