Tour de Älvsbyn återkommer i större tappning

Den 9 mars återvänder skidtävlingen Tour de Älvsbyn till Kanisbacken. Detta är andra året som tävlingen arrangeras och likt ifjol väntas både nationella och internationella utövare göra upp i det helglånga arrangemanget. Förutom de klassiska sprint- och distansgrenarna i skidor har man valt att utöka med bland annat löpning med snöskor.

Fjolårets arrangemang lockade många besökare att komma till Kanis och följa tävlingen.  Marianne Kortesoja, eldsjäl inom parasport i Älvsbyn, håller tummarna att vädret blir bra och att allt fler väljer att komma till Kanis och heja på skidåkarna.

Dagarna innan tävlingshelgen drar igång kommer de lokala deltagarna att ha träningsläger tillsammans med Johan Ahlström.

Här kan du läsa om fjolårets tävlingar.

Text: Robin Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.