Tänker bygga världens första elljusspår för hästryttare

15 MAR 2018
Skrivet av :

Snart kanske världens första elljusspår för hästar finns i Sikfors.

Rebecca Harnesk och Niklas Pettersson planerar att bygga världens första eljusspår för hästryttare i anslutning till Sikfors Hästgård.
– Terrängen runt hästgården passar utmärkt för ridning. Det är mest sandhed och skonsamt för hästarna. Men för att möjliggöra ridning i naturen även när mörkret lagt sig så planerar vi att bygga en ljusbelagd slinga, berättar Niklas.

Idéerna flödar på Sikfors Hästgård. Satsningen som inleddes förra året är redan en succé. Likaså bildandet av Sikfors Ryttarförening.

Varje vecka besöker ett 80-tal ryttare hästgården. Bokningarna till sommarens nio läger strömmar in.

– Vi har många tankar på hur verksamheten kan utvecklas. En sådan är att erbjuda ett elljusspår för ryttare. Samma slinga kan kanske även användas till annat, säger Niklas.

Paret Harnesk/Pettersson planerar också en byakamp med grenar som att rulla höbalar, dragkamp och mycket annat.
– Kanske blir det även bågskytte till häst och tornéspel. Bara fantasin sätter gränser. Dessutom har vi ju det nya ridhuset med väderskyddad miljö. Eftersom hela ridhuset har högsta säkerhetsklass kan vi köra exempelvis konserter under tak, avslöjar Niklas.

Läs mer på följande länkar.

Succé för första hästlägret i Sikfors

Satsning i höstväg på https://www.alvsbynews.se/2018/03/nya-ridhuset-pa-plats-lockar-familjer-till-byn/Geta Pärsvägen i Sikfors…

Ridhuset på plats – lockar familjer till byn…

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.