Sportlovscupen i mjuktennis

14 MAR 2018
Skrivet av :

I söndags var det mjuktennis i Älvsbyn med en massa spännande matcher.

 

29 deltagare från Älvsbyn, Piteå och Luleå deltog och alla fick spela minst 3 matcher var, några hela 8 matcher.

I barnklassen deltog 4 nybörjare, som aldrig tidigare spelat match. Det var jämna spännande matcher med glada barn som publiken bjöds på.

I juniorklassen spelade flickor och pojkar i varsin pool. Sen spelades semifinaler mot de andra könet. I en mycket jämn final lyckades till slut Älvsbyns Emilia Mattsson vinna efter en 3-setare mot Emil Palm, även han från Älvsbyn.

I vuxenklassen där hela 18 deltagare deltog spelades ett stort antal matcher i 3 pooler. De 3 bästa i varje grupp gick vidare till A-slutspel, där de till slut blev final mellan de fd Älvsbyspelarna Jonas Lindbäck och Philiph Lundberg, nu tävlandes för Piteå TK. Jonas vann för 3e gången i rad i mjuktennis, denna gång i två raka set. 3-a blev lillebror Joel Lindbäck och Amanda Berglund, båda Piteå TK.

I B-slutspelet blev de final mellan Piteås duktiga junior Martin Jansson och Luleå-mamman Elisabeth Simu, efter en mycket jämn final vann Martin i två raka set. 3-a blev Axel Sundström, Piteå TK, och Daniel Sundström, Luleå TK.

I slutet av april är det dags igen för nästa tävling i Älvsbyn, då hälsar vi alla välkomna igen!

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.