Sparbanken Nords kunder får dela ut en miljon

12 MAR 2018
Skrivet av :

Sparbanken Nord lanserar Kundmiljonen, pengar som ska delas ut till föreningar och organisationer
baserat på vad som ligger kunderna varmt om hjärtat. Anna Boström, marknadschef, hoppas på
många förslag.

Förra året delade Sparbanken Nords anställda ut totalt 1 miljon kronor i projektet  Personalmiljonen. Pengarna gick till olika organisationer och föreningar som låg medarbetarna varmt om hjärtat. Nu har turen kommit till Sparbanken Nords kunder.
– Våra kunder ska ge 40 mottagare 25 000 kr var, det vill säga 1 miljon kronor. Vi kallar det Kundmiljonen, säger Anna Boström, marknadschef på Sparbanken Nord.

Syftet med projektet är att uppmärksamma och gynna aktörer i regionen som gör gott i samhället för till exempel unga, gamla eller nyanlända.
– Vi vet att 25 000 kronor extra kan betyda mycket för en förening, säger Anna. Kanske kan det vara
det som gör det möjligt att genomföra något arrangemang som man drömt om, satsa på utbildning eller ge möjlighet att köpa in något som verkligen behövs. I Norrbotten finns många ideella krafter som lägger ner själ och hjärta i sina verksamheter och vi hoppas att det här tillskottet ska göra att de personligen känner sig uppskattade och belönade för sitt arbete.

Enkelt att nominera

Nomineringsprocessen är enkel – det går att nominera via Sparbanken Nords hemsida eller på något av bankens 11 kontor. En jury bestående av medarbetare på Sparbanken Nord kommer löpande att utse mottagare och dela ut Kundmiljonen.
– Eftersom vi är en sparbank har vi möjlighet att dela ut delar av bankens överskott till sådant som gör regionen bra att leva och verka i, något som förstås också är bra för oss som regional bank i det långa loppet. Vi hoppas på att få in många olika förslag på aktörer som engagerar sig i samhällsutvecklingen och gör Norrbotten till en bättre plats att bo i för alla, avslutar Anna.

Om Kundmiljonen. Totalt får 40 mottagare 25 000 kronor var, en sammanlagd investering om 1 miljon kronor i regionens utveckling. Den organisation eller förening som nomineras ska vara öppen för alla och ha sin verksamhet inom Sparbanken Nords verksamhetsområde. Den som nominerar ska vara kund i Sparbanken Nord.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.