Polarbröd vinnare i European Business Awards

14 MAR 2018
Skrivet av :

Anna Borgeryd prisad på European Business Awards

Under gårdagskvällen avgjordes den svenska upplagan av European Business Awards. Tävlingen syftar till att stödja utvecklingen av ett starkare och mer framgångsrikt näringsliv. Polarbröd korades till stolta vinnare i kategorin The Social Responsibility and Environmental Awareness Award och går därmed till finalen i Warszawa där 12 europeiska vinnare utses.

För 11:e året i rad prisades 12 svenska företag i European Business Awards på galan som höll till på Café Opera under gårdagen. I tävlingen som attraherat över 33 000 organisationer i hela Europa prisas företag inom alla möjliga verkningsområden i totalt 12 olika kategorier. Samtliga nationella vinnare går vidare till finalen som äger rum i Warszawa den 23 maj där en slutgiltig vinnare i varje kategori utses. För Polarbröd är det inte bara ett prestigefyllt pris att ta emot, utan också i en kategori som ligger nära kärnan i Polarbröds arbete.

– Vi känner oss hedrade över detta internationella erkännande av vårt arbete för en uthållig försörjning. Vi på Polarbröd jobbar vidare tillsammans med våra medspelare mot målet full hållbarhet, för att vara med och säkra en positiv framtid för mänskligheten idag och för kommande generationer, säger Anna Borgeryd, chefsstrateg och familjeföretagets delägare i femte generationen.

Prisas för socialt och hållbart ansvar
I kategorin The Social Responsibility and Environmental Awareness Award letar domarna efter en tydligt uttryckt och bred kommunicerad strategi med tydliga åtgärder och ansvarstagande för att förhindra mänsklig påverkan i sociala och naturliga miljöer. Åtgärderna bör sträva efter att beräkna risk och proaktivt driva förbättring ur ett kommersiellt, miljömässigt och socialt ansvarsperspektiv som går bortom lagstiftningens krav i sin sektor.

– Vi är väldigt stolta över våra svenska vinnare. European Business Awards visar på ett bra sätt vilka framgångsrika företag vi har i vårt land med företagsledare som tror på och vågar investera i sina idéer, vilket skapar arbetsmöjligheter och driver svenskt näringsliv framåt. Det är kul att se dem bli uppmärksammade för sin framgång och vi önskar de här dynamiska företagen all lycka i den internationella finalen, säger Robert Hasslund, Partner RSM Sweden (huvudsponsor för EBA).

Om European Business Awards
European Business Awards (EBA) startade år 2007 i syfte att kasta ljus på de mest innovativa företagen i Europa genom att främja framgång, innovation och etik i det europeiska näringslivet. I 2016/17 års upplaga av EBA deltog 33 000 organisationer från 35 olika länder. EBA är Europas största företagstävling och lockar företag från ett brett spektrum av branscher som läkemedel, teknik, mode, kosmetika, online-företag, tillverkning och transport. Tävlingen främsta målsättning är att stödja utvecklingen av ett starkare och mer framgångsrikt näringsliv över hela Europa och lyfter fram exempel på riktigt starka prestationer som fungerar som förebilder för övriga näringslivet att efterlikna. Vinnarna av EBA gratuleras av en publik bestående av statschefer, entreprenörer, företagsledare, medieägare och akademiker från över 34 länder. Den europeiska finalen äger rum i Warszawa den 23 maj 2018.

Kategorierna i European Business Awards 2017-2018:
The RSM Entrepreneur of the Year Award
The ELITE Award for Growth Strategy of the Year
The Award for Innovation
The Award for International Expansion
The Social Responsibility and Environmental Awareness Award
The New Business of The Year Award
The Workplace and People Development Award
The Customer and Market Engagement Award
The Digital Technology Award
The Business of the Year Award with Turnover € 0 – 25M
The Business of the Year Award with Turnover €26M – 150M
The Business of the Year Award with Turnover €150 +

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.