Polarbröd sponsrar föreningar som ägnar sig åt utomhusaktiviteter

21 MAR 2018
Skrivet av :

Polarbröd vill uppmuntra föreningar som ger barnfamiljer möjligheten att upptäcka den svenska naturen. Brödföretaget går in med 5 000 kronor och en hel del annat till alla föreningar som uppfyller kriterierna. 

– Vi rör på oss, sover bättre och pulsen går ner när vi vistas i naturen. Dessutom vet vi vet att barn som är ute i naturen är mer benägna att ta hand om den när de blir äldre och vi vill tillsammans med lokala föreningar skapa förutsättningar för fler att hämta kraft från naturen, säger Elin Emanuelsson sponsringsansvarig på Polarbröd.

Idén till sponsringskonceptet ”Välkommen ut” kom utifrån viljan att ge ännu fler barnfamiljer möjligheten att uppleva allt det fantastiska som naturen ger och samtidigt hjälpa små föreningar som har svårt att hitta nya medlemmar.

Konceptet, som lanserades 2017, går ut på att stötta föreningar med naturen som arena så att de kan bjuda in till en prova på-dag. Polarbröd hjälper till med marknadsföring, engagerande aktiviteter och bröd som skapar en härlig fikastund för utövarna. Aktiviteterna ska bidra till fördjupad kunskap om naturen och ökad vilja bland deltagarna att vistas i naturen.

– Om vi hjälper föreningarna att nå ut till oinvigda kan vi tillsammans skapa nya goda vanor. Den här satsningen skapar inte bara en härlig stund för familjerna, den uppmuntrar också till att bli medlem i föreningen och testa aktiviteterna igen, säger Ann Jacobsson strateg på experiencebyrån Heja! som tagit fram sponsorplattformen.

Polarbröd kan vinna årets bästa sponsring i Gyllene Hjulet för konceptet Välkommen ut. En tävling som uppmärksammar och hyllar aktörer som på ett kreativt sätt nyttjat intresse- och upplevelsebaserad kommunikation för att skapa effekt. Tävlingen består av 15 kategorier och i år är Polarbröd nominerade i kategorin Årets bästa sponsring. Gyllene Hjulet delas ut 26 april och arrangeras av branschorganisationen SES Sponsrings & Eventsverige.

För att vara aktuell för sponsring ska föreningen bland annat:

  • Bedriva barnverksamhet (6-12 år) eller för hela familjer.
  • Vilja anordna en prova på-dag med ambitionen att locka minst 100 personer.
  • Ägna sig åt utomhusaktiviteter.

Läs mer och se en film om Välkommen ut på vår hemsida: https://www.polarbrod.se/valkommenut/foreningssponsring/

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.