Kurt-Lennart Bergh lämnar HjärtLung

13 MAR 2018
Skrivet av :

På HjärtLung föreningen i Älvsbyn årsmöte under tisdagen lämnade Kurt-Lennart Bergh över ordförandeskapet till Ulf Öman.

Kurt-Lennart Bergh

Efter två år som vice och två år som ordförande lämnar nu Kurt-Lennart Bergh över till Ulf Öman som skall leda HjärtLung föreninen i Älvsbyn de närmaste åren.

-För mig har dessa år varit väldigt fina år, säger Kurt-Lennart.

Att Kurt-Lennart Bergh slutar är synd tycker flera medlemmar på årsmötet.

-För han har gjort ett jättejobb för föreningen under sina år.

Ulf Öman som efterträder Kurt-Lennart har jobbat bland annat inom regeringskansliet och hälsade skriftligen att han ser fram mot den nya utmaningen i förening trots att han ej kunde närvara p.g.a familjeskäl denna dag.

Han övertar en förening med 351 medlemmar, med en rikhaltig verksamhet, med en egen fastighet samt en deltidsanställd kontorist.

Fulltecknad verksamhetsplan med medlemsaktiviteter, bowling och mycket mer.

Föreningslokalen besökts av ca 500 besökare utöver ordinarie aktiviteter där och flertalet andra föreningar på orten hyr lokalen även för sin verksamhet, som borgar för att HjärtLung föreningen i Älvsbyn kan redovisa goda siffror trots miskat medlemsantal.

Ett underskott på – 13367 balanseras in i ny räkning till kommande år och förhoppningsvis med fler nya medlemmar och breddat utbud på aktiviteter.

Inga-Britt Nyberg mötessekreterare och Eilert Isaksson mötesordförande,

Årsmötet inleddes med paltlunch där sedan Eilert Isaksson blev vald till mötes ordförande och Inga-Britt Nyberg mötessekreterare, detta med ett femtiotal medlemmar på plats.

Kommunstyrelsens ordförande och Kommunalrådet Helena Öhlund höll efter årsmötet en information om SÄBO planernas nuläge.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.