Karin en av näringslivets mäktigaste kvinnor

09 MAR 2018
Skrivet av :

Karin Bodin.

Polarbrödsgruppens vd, Karin Bodin, har utsetts till Sveriges näst mäktigaste samhällsförändrare av Veckans Affärer. För sina för sina insatser inom miljö, jämställdhet och ledarskap anses hon vara en av näringslivets mäktigaste kvinnor 2018. Första placeringen i samma kategori, mäktigaste samhällsförändrare, togs hem av Anna Ryott, vice vd på Norrsken.

Internationella kvinnodagen till ära släppte Veckans Affärer årets lista över näringslivets 125 mäktigaste kvinnor. Det är 20 året i rad som rankingen görs för att lyfta de företag som förstått att jämställdhet lönar sig och gör satsningar som ger kvinnor verkliga karriärmöjligheter. Listan är indelad i sju kategorier och Karin Bodin, Polarbrödsgruppens vd, fick en andraplats i kategorin mäktigaste samhällsförändrare.

– Det är alltid roligt och hedrande när vi får uppmärksamhet för arbetet vi gör. Just samhällsförändring är något som både jag och Anna brinner för så det känns särskilt bra, säger Karin Bodin.

Karin och hennes syster Anna Borgeryd är tillsammans femte generationens brödföretagare och huvudägare. Sedan de tog över företaget 2006 har Karin och Anna arbetat målmedvetet med att driva omställningen till uthållig försörjning och samtidigt bygga vidare på den starka och värderingsdrivna företagskultur som finns i familjeföretaget. Genom åren har systrarna fått flera utmärkelser och uppmärksammats på listor liknande Veckans Affärers ranking av de mäktigaste kvinnorna i svenskt näringsliv.

Förstaplatsen i rankingen av Näringslivets mäktigaste kvinna 2018 tilldelades entreprenören och bloggerskan Isabella Löwengrip och Tredje AP-fondens vd Kerstin Hessius. Hela listan kan du läsa i Veckans Affärer https://www.va.se/nyheter/2018/03/05/har-ar-naringslivets-125-maktigaste-kvinnor-2018/.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.