Jerry Williams död – älvsbyborna Sven TH Eriksson och Ulf Jonsson berättar om sina minnen av honom

26 MAR 2018
Skrivet av :

Jerry Williams blev 75 år.

Jerry Williams, en av Sveriges mest folkkära artister, dog på söndagen. Han blev 75 år. 
–  En fantastisk artist och en god människa som jag aldrig hört ett ont ord om, berättar musikern Ulf B ”Flu” Jonsson, som växte upp i Älvsbyn.

Det är med tungt hjärta och stor sorg som vi måste meddela att Erik Fernström (Jerry Williams), efter en kort tids sjukdom, lämnade oss igår söndag. Våra tankar går till familjen och vi ber om respekt att låta dem sörja ifred” skriver arrangörsbolaget Blixten & Co i ett pressmeddelande.

”En god människa” säger Ulf Jonsson om Jerry Williams.

Jerry Williams spelade även i Älvsbyn, bland annat på Forum. Han var jordnära och blev en mycket folkkär artist under hela sin karriär.
– Han brydde sig verkligen om folk och var en artist som man sett upp till hela livet, säger Ulf som under sina år som musiker träffat Jerry Williams ett flertal gånger.

Jerry Williams föddes som Erik Fernström i Solna 1942 och slog igenom som sångare i ”The Violents” i början av 60-talet. Så småningom satsade han på en solokarriär. 1963 släppte han sin första LP ”Jerry 21”.

Sven Eriksson har också glada minnen av Jerry Williams.

En annan som minns Jerry Williams med glädje är Sven TH Eriksson. Han var föreståndare för Forum under dess glansdagar.
– Jag fick ju förmånen att få pratas vid med honom. Han var en speciell artist på ett trevlig sätt som höll fast vid sin stil. Jerry Williams och Lill-Babs är två artister som turnerat sig till folkets kärlek. Dessutom var Jerry en man av folket som skötte sitt liv på ett perfekt sätt och aldrig hamnade i några skandaler, säger Sven som numera är ordförande i Folkets Hus-föreningen..

Jerry Williams spelade senast 1982 i Forum.
– Dessutom vill jag minnas att han medverkade i en uppsättning med Riksteatern här några år senare.

Sven minns också Jerry Williams intresse för motorcyklar.
– Under en tid hade han hunden med sig på hojen. Efter en spelning i Piteå sägs det att han satte sig på motorcykeln med hunden och körde hem till Stockholm. Han var en fin människa helt utan divalater trots sin popularitet.

Jerry Williams lämnar efter sig fru och tre barn.

Se TV-klipp med Jerry Williams på SVT här…

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.