Styrkebesked av TAIF – vann över serieledarna

17 FEB 2018

Glada Taifare.  FOTO: KRISTER PALM

Tväråselets innebandyherrar vann med 6-4 (2-1, 2-1, 2-2) över serieledande Pajala hemma i Älvsby sporthall på lördagen. Ett riktigt styrkebesked.

Lagen bjöd på en rafflande och spännande tillställning vilket inte minst skottstatistiken, 26-26, vittnar om.

Det var gästerna som inledde målskyttet och tog ledningen redan efter 2:25 genom Henrik Karvonen. Men hemmalaget visade moral. Knappt tolv minuter senare hade TAIF vänt efter mål av Roger Nyström och Viktor Lundström.

Pajala öppnade även andra perioden med ett snabbt mål. Klockan hann bara ticka fram till 1:55 så hade Simon Mäkikaltio kvitterat. Återigen replikerade hemmalaget. Denna gång snabbt. Det hann bara gå ytterligare en minut och två sekunder innan Viktor Lundström återigen gav TAIF ledningen.

Sju minuter senare utökade Robin Enmark till 4-2.

Men hemmalaget verkade inte ha lärt sig av tidigare misstag. Pajala chocköppnade även den tredje perioden med en reducering till 4-3. Denna gång hann efter 26 sekunder.

Jonas Toftered utökade till 5-3. Men lagen skulle följas åt. Med fyra minuter och tio sekunder kvar av matchen blev det åter nerv när gästerna reducerade till 5-4.

Återigen replikerade TAIF snabbt. 23 sekunder efter Pajalas fjärde mål satte Robin Enmark 6-4 och säkrade därmed tre poäng.

En stark kollektiv insats av Tväråselets AIF där målvakten Adam Storm storspelade på nytt.