Straffdramatik när ÄIF vann

22 FEB 2018
Skrivet av :

Glad målskytt, Viktor Nyström. FOTO: KRISTER PALM

Sista hemmamatchen för säsongen. Då bjöds publiken i Älvåkrahallen på straffdramatik med bästa slut. ÄIF Hockey vann matchen mot Överkalix med 3-2 (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 1-0). Matchvinnare blev Herman Vallenberg som satte den avgörande straffen.

Det blev en jämn och målsnål drabbning. Älvsbyn tog kommandot i första perioden men det var gästerna Överkalix som gjorde mål.

I mittenperioden fortsatte ställningskriget. Men två storspelande målvakter, Albin Isaksson i ÄIF och Victor Larsson i ÖIF, höll tätt.

Sista perioden var bara två minuter och 28 sekunder gammal när William Sandsten spräckte hemmalagets nolla och kvitterade på pass av Herman Vallenberg och Jack Sundqvist.

Gästerna replikerade och tog på nytt ledningen två minuter senare. Men ÄIF visade god moral och krigade vidare. Det gav utdelning. Med en minut och 44 sekunder satte Viktor Nyström, Viktor 2-2 assisterad av Jack Sundqvist och William Sandsten. 

Den efterföljande förlängningen blev mållös och matchen fick avgöras på straffar. Gästerna satte sin första. Men det blev den enda. ÄIF i sin tur misdsade sina två första men William Sandsten satte den tredje.

 

Då blev det suddenstraffar. ÄIF:s Herman Wallenberg, som oturligt träffade stolpen i första straffomgången,  avgjorde sedan matchen  efter att ha skottfintat Överkalix målvakt.

 

 

ÄIF avslutar säsongen med bortamatch mot Malmberget till helgen.

Se matchfakta här…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.