Små misstag blev ÄIF:s fall

05 FEB 2018

John Eriksson gjorde ett av ÄIF:s mål. ARKIVFOTO: KRISTER PALM

Små misstag och ett mindre lyckat boxplay blev ÄIF Hockeys fall borta mot Norsjö 2-5 (1-2, 0-2, 1-1).
– Dessutom hade vi lite snedstuds i powerplay, säger Mikael Drugge, tränare i Älvsbyn.

Mikael Drugge, tränare i ÄIF.

ÄIF började piggt.
– Första tio minuterna var vi det klart bättre laget, berättar Drugge.

Laget tog också ledningen efter 3:39 genom Eddie Sundqvist på pass av Herman Vallenberg och William Sandsten.

Men när Älvsbyn drog på sig en utvisning kvitterade Norsjö. Hemmalaget hann också ta ledningen före första periodvilan.

I andra perioden började ÄIF återigen piggt. Men Norsjös målvakt Mikael Strömberg storspelade och hade dessutom hjälp av sina stolpar. ÄIF hade två ramträffar. När målen för Älvsbyn uteblev kunde istället Norsjö gå ifrån till 4-1 inför sista 20 minuterna.

Med tio minuter och 30 sekunder kvar reducerade John Eriksson till 2-4 i powerplay på pass av Nils Näslund och Samuel Lidström.
– Vårt powerplay var bra hela matchen, tycker Drugge.

Med drygt tre minuter kvar åkte ÄIF på en utvisning och då avgjorde Norsjö.

– Vi gör små misstag som står oss dyrt. Norsjö var också duktiga och utnyttjade när vi var en man mindre på isen. Vårt boxplay fungerade inte i dag. Överlag var det ingen bra hockeymatch. Det blev mycket slafs och hafs, tycker Drugge.

Skottstatistik: Norsjö-ÄIF 31-30 (12-11, 12-12, 7-7)