Nytt miljöpris till Polarbröd

27 FEB 2018
Skrivet av :

Anders E Johansson, VD för Polarbröd AB. FOTO: STERLING NILSSON

För sin ihärdiga resa mot full hållbarhet och sitt helhetstänk i hela produktionskedjan tilldelades Polarbröd på måndagen miljöpriset ”MiljÖrnen” av Örnsköldsviks Kommun och Tidningen 7. MiljÖrnen delas ut till den eller de som under året bidragit till hållbar utveckling, samt inspirerat till miljönytta, energieffektiviseringar och energiomställningar eller annan positiv utveckling inom miljöområdet.

Under Örnsköldsviks kommunfullmäktige utsågs idag pristagarna av MiljÖrnen. Polarbröd mottog priset i kategorin företag och Örnsköldsviks biodlarförening fick priset som går till enskilda personer, organisationer eller föreningar. Syftet med MiljÖrnen är att uppmuntra till lokal utveckling och engagemang inom miljöområdet.

– Jätteroligt att vi blir uppmärksammade för våra satsningar och det fina jobb som alla medarbetare i Polarbröd bidrar till. Vi ligger i framkant och driver utvecklingen med egen vindkraft, satsningen på fossilfria påsar och att vi 2018 ökar andelen av våra utgående transporter på järnväg till 80 procent, säger Anders E Johansson, VD

i Polarbröd AB

Prispengarna, 3 000 kronor har Polarbröd valt att skänka till WWF:s pollingeringsprojekt Blommor för bin.

Juryns motivering:

Polarbröd har tidigare både uppmärksammats och prisats för sitt ihärdiga arbete för att så småningom nå full hållbarhet i företagets bageriprocesser. Det jobbet, som kännetecknas av ett helhetstänk i allt från förnybar energi till råvaror och nya hållbara förpackningslösningar, förtjänar utan tvekan ytterligare utmärkelser och superlativer.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.