Mäktig avslutning gav ÄIF skön seger

18 FEB 2018

Samuel Lidström gjorde två mål mot LN91. Här är ett av dem. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: Med mindre än fyra minuter kvar stod det 2-2 mellan ÄIF Hockey och LN91 i Älvåkrahallen. Då blev det proppen ur för hemmalaget. Älvsbyn vann med 5-2 (1-0,1-2, 3-0) efter en mäktig forcering.
– I dag dominerade vi och vann rättvist men borde ha avgjort tidigare, tycker Mikael Drugge, tränare.

ÄIF dominerade från start och ledde rättvist med 1-0 efter första perioden efter mål av Herman Vallenberg som assisterades av William Sandsten och Jack Sundqvist.

Hemmadominansen fortsatte i andra perioden. Ändå stod det 2-2. Älvsbyn andra mål gjordes av Samuel Lidström på pass av Anton Nilsson.
– Det speglade inte matchen, säger Drugge.

Sista perioden ökade ÄIF trycket. Men det gick troll i pucken. Hemmalaget fortsatte dock att mala på och när matchuret visade 16:27 kunde Samuel Lidström sätta 3-2 (Assist herman Vallenberg och Anton Nilsson).

Direkt efter målet tog Drugge time out. Hans taktiska direktiv hade en makalös effekt. 62 sekunder senaere utökade William Sandsten till 4-2 på pass av Jack Sundqvist och Herman Vallenberg.

Samme William fastställde sedan slutresultatet genom att göra 5-2 assisterad av Herman Vallenberg.
– Grabbarna svarade för en bra insats. Skönt att målskyttet lossnade till slut.

ÄIF:s förstafemma med Olli Vittaniemi, Jack Sundqvist, William Sandsten, Herman Vallenberg och Eddie Sundqvist svarade för en fantastisk helg. I lördagens förlustmatch mot Clemensnäs vann linan matchen i matchen med 2-0. Mot LN91 spelade femman 4-0.

– Resultatet mot Clemensnäs blev märkligt. Spelet ute på isen var jämt ändå stod det 1-7 efter två perioder. Men Clemensnäs var ruskigt effektiva. Härligt att vi studsade tillbaka mot LN91.

I matchen mot LN91 fick ÄIF:s målvakt Albin Isaksson lite av revansch. Unge Isaksson räddade 22 skott och hade en räddningsprocent på 91,67 procent.