Luleå dominerade UDM och DM

25 FEB 2018
Skrivet av :

Under lördagen ägde DM för pojkar över 15 år och UDM för yngre rum i ett Älvsbyvärken som badade i värme trots sträng kyla utanför.

I DM tävlade fyra gymnaster, samtliga från Luleågymnasterna.

De tävlade både i mångkamp och gjorde upp i individuella grensegrar.

Marcus Stenberg tog övertygande hem segern i mångkamp med poängen 68,6.

Silvermedaljören Emil Espling kammade hem 48,22 p och bronset gick till Nicoali Tretten med 47,25 p.

Marcus tog guld i alla grensegrar utom hopp där klubbkamrat Nore Peruzzaro briljerade.

Dessa unga män med Marcus i spetsen bjöd på imponerade räck-, barr- och ringserier.

Vid prisutdelningen bjöd de även på sina erfarenheter och insatser till de yngre tävlande i UDM.

– Att gå på träningen även när det bär emot – en utförd träning bidrar alltid till utveckling hur jobbigt man än kan tycka det känns innan.

Nore berättade att han f n tränar ca 18 h/vecka.

Knappt hann DM-pojkarna lägga undan pokaler, plaketter och medaljer förrän det var dags att byta om till domarutstyrsel – för att döma de yngre förmågorna i UDM.

Inom bedömningssporten Mag krävs en domare/fyra gymnaster för tävling. För att täcka domarbehovet bidrog även Älvsbygymnasternas Carmen Efverström och Hanna Andersson med sitt kunnande som domare och gymnaster.

Allt får att ge sina gymnastikkamrater chansen att tävla.

I UDM tävlade 35 pojkar från Umeå, Boden, Älvsbyn och Luleå.

De tävlar i samtliga grenar men i olika svårighetsgrad.

Från RM 0 som är den minst avancerade till RM 3.

Därefter tävlar pojkar på fria serier, där var och en har sitt eget program med olika svårigheter, vilket DM utgjordes av.

Luleågymnasterna har i dagsläget de mest tränade och erfarnaste gymnasterna i distriktet varpå de dominerade prispallen i nivåerna RM3 och RM2.

Uppstickaren Umeå GF knep en bronsplats på RM2, Theo Kostet, trots ganska rejält avstånd till Luleågymnasternas medaljörer Rasmus Larsson – guld och Axel Eriksson – silver.

På RM 3 tog Benjamin Myrestam guldet och Olof Antti silver med endast tiondelar som skiljde dem åt. Olof bjöd på ett strålande fristående och Benjamin imponerade i sin räckserie.

I RM 1 vann Levi King Boltemo övertygande med fem poäng mer än tvåan Douglas Nyberg som levererade fint i hopp. Levi själv hade bestämt sig för ge allt i ringarna vilket lönade sig.

På tredje plats kom Kasper Radqvist som bjöd på fint utförande i räck.

Älvsbygymnasternas Erik Berglund bjöd på sina bästa hopp och hamnade på en sjätteplats.

Bodens Elliot Larsson kom på en tiondeplats av 14 tävlande på RM 1. På RM 0 fick Luleågymnasterna skapa plats på prispallen åt debutanten Elliot Norberg – Älvsbygymnasterna, som delade tredjeplatsen med Luleås Harry Lindgren. Bodens debutant Helge Lindén kom på 11 plats av 15 tävlande.

Leo Strålberg tog silver och Linus Wilhelmsson tog ett välförtjänt guld.

Under söndagen samlades alla tävlande och deras tränare för ett träningsläger där både nya övningar och bekantskaper höjde värmen ytterligare en dag där kylan hölls utanför.

Resultatprotokoll Tavlingsprogram MAG 2018 DM 180224 sorterad

Text: Karin Efverström/Älvsbygymnasterna

Foto: Kriser Palm/Älvsbyn Just Nu

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.