Från Inre rum till Gammalt och nytt i Galleri K

17 FEB 2018
Skrivet av :

 

Älvsby konstförening firar i år 40 års-jubileum. En del i firandet är att arrangera ett flertal utställningar med lokala förmågor, främst föreningens medlemmar. Jubileumsåret öppnades med en utställning av Karin Lindberg. I dag var det dags för nytt vernissage när Torbjörn Nyman visar ”Gammalt och nytt” i Galleri K på Älvsby Folkhögskola.

Lördagen den 20 januari gick startskottet för Konståret 2018. Älvsbyns konstförening firar 40-årsjubileum och vill därför sätta extra fokus på de lokala konstnärer som finns i kommunen. Först ut var tusenkonstnären Karin Lindberg med sin utställning ”FRÅN MINA INRE RUM”.

Se Monica Öbergs bilder från öppningsutställningen nedan:

Att Karin är populär visade sig snabbt för när portarna slogs upp till vernissage. Lokalen fylldes snabbt med människor. Karin bjöd på en härlig blandning av allt hon skapar; akvarellmålningar, möbler, lampor, fotokonst och allehanda vackra ting skapade av återbrukade föremål. En mycket intressant och inspirerande utställning som spretade härligt åt alla håll.

Den 14 april kommer Rikard Ölund ställa ut.
Till hösten har Älvsby Konstförening klart med den enda konstnären som inte är Älvsbybo och det är ingen mindre än naturkonstnären Bo Lundwall.
Klart är även att Älvsbybon Maj-Lis Johansson ställer ut under hösten.

TEXT: Monica Öberg, Lotta Karlsson
FOTO: Monica Öberg

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.