Fantastiskt resultat Guld Ella

BILDEXTRA: I helgen har Dansdraget varit i Övik och tävlat. Arrangörsföreningen Rockringen fick under veckan boka om lokal eftersom den inbokade Skyttis Arenan stängdes av Öviks kommun p.g.a. av snörasrisk.

Dansföreningen Rockringen från Övik lyckades ändå att fixa ett mycket bra arrangemang trots att tävlingen fick flyttas till Husum Sporthall som ligger ca 3 mil norr om Övik.

Eftersom en av dagens tävlingar var en GP och är rankinggrundande så hade flera hundra dansare från 28 olika dansklubbar från Sverige och Norge samlats för att tävla i Bugg, Dubbelbugg, Boogie Woogie, Lindy Hop och West Coast Swing.

Vilken dag!

Dansdragets alla dansare gjorde fantastisk bra ifrån under dagen och det slutade med 23 pokaler och 6 medaljer med sig hem till Älvsbyn.

Både dansare, lagledarna Anders och Magnus samt medföljande föräldrar och syskon var mycket nöjda med dagen.

Allra bäst lyckades Ella Lidström som tog guld i alla fyra dansdiscipliner som hon ställde upp i.

Tävlingsdagen inleddes med R-tävlingen Ringbuggen och dagen inleddes med bugg för unga dansare.

I Bugg Barn R representerades Dansdraget av två par. Vladyslav Khomych och Agnes Sundkvist dansade en fin finalomgång och blev två.

Debutantparet Emil Spiridonov och Emma Karlsson lyckades också bra i sin allra första tävling och knep tredje platsen strax efter Vlad och Agnes.

I januari i år flyttades William Johansson och Nova Lindgren samt Hugo Nilsson och Linnea Strand upp i Bugg Ungdom R. William och Nova fick dansa final och slutade på en fin sjätte plats och Hugo och Linnea placerade sig på nionde plats.

Alla dansare i barn och ungdomsklasserna erhöll dansmedaljer.

I den sammanslagna klassen Bugg Junior R/C blev det dubbelt på pallen.Segrade gjorde Pontus Andersson och Ella Lidström tätt följda av lagkompisarna Viktor och Kajsa Nilsson som blev tvåa.


I Bugg Vuxen C startade två älvsbypar. Martin Nilsson och Lisa Lundström dansade till sig en femteplats och Axel Lindh och Maja Engström hamnade strax utanför finalen på en hedervärd åttonde plats.

Efter buggen var det dags för dubbelbugg. Trion Viktor Nilsson, Kajsa Nilsson och Ella Lidström vann i klassen Dubbelbugg Barn R/ Ungdom R.

Efter bugg och dubbelbugg var det dags för ”swingdanserna”. I Boogie Woogie Junior R så var det pokaldags igen. Segrade gjorde Pontus Andersson och Ella Lidström och Viktor och Kajsa Nilsson blev två.

I Boogie Woogie Vuxen R/35+R så dansade paret Roger Bergman och Mona Dahlberg sitt hitintills bästa boogierace och dom slutade på en tredje plats.

Även boggieparet Elias Johansson och Lisa Lundström dansade sitt bästa tävlingsrace hitintills och det bar ända fram till första plats i klassen Boogie Woogie 35+C /Vuxen C.

Efter Boogien var det dags för nästa swingdans, Lindy hop. I Lindy Hop Ungdom R/Junior R var det nu dags för Ella att ta sitt fjärde guld. Pontus Andersson och Ella Lidström vann i finalen och då skrev Ella in sig i Dansdragets historiebild. Ingen har förut ställt upp i fyra dansgrenar och tagit guld i alla fyra på en och samma tävlingsdag.

I Lindy Hop Vuxen C blev det dagens andra guld för Elias Johansson och Lisa Lundström. Elias och Lisa toppar nu sin träning och fokuserar inför Lag-SM som går av stapeln den 24 mars i Skellefteå.

Efter pausen drog Gran Prix-tävlingen Paradisbuggen igång.

I slutet av dagen startade buggklasserna igång och i klassen Bugg Vuxen B tävlade före detta Dansdragaren Jon Landström tillsammans med Sara Karlsson -Alalahti som tävlar för Dundretbuggarna fån Gällivare och paret fick dansa semifinal i det tuffa motståndet och slutade på tionde plats.

I Bugg 35+B tävlade Göran Långström och Astrid Edin. Paret slutade på en 12:e plats.

I den största tävlingsgruppen för dagen, seniorklassen, Bugg 35+A så tävlade Roger Bergman och Monas Dahlberg samt Kjell Landström och Maria Engström.

Maria o Kjell Foto: Lisa Lundström

Kjell och Maria fick dansa final slutade på en femteplats som gav medalj och uppflyttningspoäng. Roger och Mona slutade på tjugonde plats.

På dansgolv, vid datorn och kameran: Maria Engström/Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.