Älvsbyhus sponsrar damerna lika mycket som herrarna

07 FEB 2018
Skrivet av :

FOTO: EMELIE BERGLUND

Älvsbyhus skriver avtal med Luleå MSSK Hockeys damlag och sänder samtidigt en utmaning:

Vi har bestämt oss – hockeydamerna får lika mycket som herrarna. Vi uppmanar övriga sponsorer att göra samma sak, säger Kent Johansson, vd, Älvsbyhus.

Älvsbyhus är sedan länge sponsor till Luleå Hockey. Men, nu tar man ett tydligt kliv in i den rådande debatten kring villkoren för damlagets spelare och den ekonomiska situationen för damhockey i stort. Företaget har bestämt sig för att dubblera sin sponsorinsats och ge damlaget samma nivå som herrlaget.

Kent Johansson, vd, Älvsbyhus:

– För oss som företag är jämställdhet och mångfald självklart. Vi har tidigare tydligt markerat vårt ställningstagande på olika sätt och även betonat att vi vill ge något tillbaka till samhället där vi verkar. Utifrån de båda tankarna känns det för mig helt självklart att vi ska göra det här. Tjejerna förtjänar att lyftas och vi ger nu även damlaget exakt samma summa som vi tidigare gett herrlaget. Då får båda lagen samma nivå av sponsring av Älvsbyhus.

– Älvsbyhus är sedan tidigare sponsor av Piteå IF’s damlag och siktar på att all sponsring ska vara jämlikt mellan kvinnor och män.

– Lite hoppas jag att vi kan inspirera fler företag… eller, för att vara lite fräck, vi utmanar faktiskt andra företag att göra samma sak. Bibehåll det ni redan ger herrarna och höj damerna till samma nivå! Det vore fantastiskt om vi som stöttar Luleå Hockey kunde visa att vi står upp för jämställdhet på ett unikt sätt. Att vi går i bräschen för att i nästa steg utmana landets andra elitsponsorer att göra samma sak för sina lag. Vi gör vår del i det, nu är det upp till er andra!

Älvsbyhus är en internationell koncern med verksamhet i Sverige, Finland och Norge. Bolaget bildades 1944 som Norrfjärdens Träförädling. Verksamheten utvecklades och 1960 sattes det första Älvsbyhuset upp. Nu har över 41 000 hus levererats till kunder i Sverige, Finland och Norge. Bolaget har fyra fabriker, tre i Sverige och en i Finland. Bolaget leds av tredje generationen av familjen Johansson, sonsönerna Kent och Stefan Johansson är VD respektive vice VD/byggchef.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.