Utskällning gav resultat i galen match

28 JAN 2018
Skrivet av :

Här gör Eddie Sundqvist ett av sina två mål i matchen.

BILDEXTRA: Det krävdes en rejäl utskällning, som ekande mellan väggarna i Älvåkrahallen, för att ÄIF Hockey skulle vakna i söndagens hemmamatch mot Norsjö. Andra perioden var endast två och en halv minut gammal när tränaren Mikael Drugges tålamod tog slut. Då låg ÄIF under med 1-5. Han begärde time out och samlade spelarna till en riktig uppsträckning. Det gav resultat. Älvsbyn vände och vann med 9-8 (1-3, 5-4, 3-1).
– En galen match. Men skönt att killarna visade moral och kämpade sig till en seger, tycker Drugge.

Här är den matchavgörande time-outen där tränare Mikael Drugges utskällning fick hemmaspelarna att vakna.

Visserligen hade ÄIF en match i benen sedan lördagen. Men det hade även Norsjö. Gästerna var dock till en början betydligt piggare i både ben och skalle och vann första perioden med 3-1.
– Usch vilka bjudningar vi gav dem, suckar Drugge.

Inga snälla ord

Inte blev det bättre efter första pausvilan. Norsjö öppnade mittperioden med två snabba mål. Då signalerade Drugge för time out. Han samlade spelarna för en genomgång kring taktiktavlan och skällde ut dem efter noter.
– Ja, det kom nog en del ord som inte finns i ordlistan. De var åtminstone inte snälla, erkände han leende efter matchen,.

Otrolig scenförändring

Men utskällningen var tydligen exakt vad som behövdes. För knappt elva minuter senare hade ÄIF kvitterat till 5-5 (!). Snacka om scenförändring. Två utvisningar gjorde dock att hemmalaget hamnade i nytt tvåmålsunderläge med 5-7.
– Då kändes det tungt, medger Drugge.

Varit för givmilda

Men ÄIF gnetade sig återigen ikapp för att på nytt hamna i underläge 7-8 efter en riktig tavla av målvakten Albin Isaksson. Skönt för honom att inte misstaget blev matchavgörande. För ÄIF fortsatte att kriga på – tio minuter och 34 sekunder in i sista perioden tog hemmalaget ledningen för första gången.
–  Härligt att vi vann. Jag tycker vi spelat bra mot LN91, Clemensnäs och Boliden men gett bort mål alldeles för billigt. Vi bjöd på en del i dag också men starkt att vända och vinna, berömmer Drugge som gick ner på två femmor under sista perioden.

William fyrmålsskytt

– Det var våra rutinerade spelare som visade vägen. Vi har många unga lovande spelare under upplärning och kanske begär jag för mycket av dem ibland. Samtidigt är det bra att talangerna får känna på hetluften.

Fortfarande dras ÄIF med tunga skador denna otursvinter. Rutinerade spelare som Nils Näslund, John Eriksson, Johan Grönlund och Gustav Larsson-Flink saknas fortfarande.
– Jag hoppas att åtminstone en av dem blir spelklar inom kort.

William Sandsten hade roligt på isen denna afton och gjorde fyra mål. Herman Vallenberg och Eddie Sundqvist svarade för två var och Dmitry Iskornev fortsätter att producera. Han har totalt i Alltvåan gjort sju mål på lika många matcher.

Alla matchfakta hittar du här…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.