Polarbröd är årets familjeföretag i Sverige och Norden

26 JAN 2018
Skrivet av :

Karin Bodin och Anna Borgeryd, femte generationens brödbakare.

Polarbröd vann på torsdagen hedersutmärkelsen ”Family Business Award of Excellence” när EY Entrepreneur Of The Year arrangerades i Stockholms stadshus. 

– Det är oerhört hedrande för Anna och mig att få motta ett sådant fint pris. Vi har haft förmånen att få bygga vidare på det gedigna arbete som generationerna innan oss gjort. Tack vare det har vi kunnat höja ambitionsnivån på vårt strategiska hållbarhetsarbete och jobba långsiktigt för att kunna finnas kvar i många generationer framöver, säger Karin Bodin, VD Polarbrödsgruppen.

Priset har tidigare år delats ut till familjerna Rausing och Rejlers.

Juryns motivering:
”Med en historia från 1879 and nu ledd av femte generationen är Polarbröd ett av de ledande bolagen i Norden inom brödbranschen. Dessutom har familjen succéartat fört traditionen vidare genom hållbara och långsiktiga lösningar. I dag leds koncernen av två visionära kvinnor, systrarna Anna Borgeryd och Karin Bodin. Polarbröd är en inspirationskälla för alla familjeföretag i Sverige och Norden.” 

Claes Mellgren och Per Olof Andersson vann den prestigefulla titeln i huvudkategorin och chansen att få representera Sverige i den internationella finalen i Monte Carlo i juni. Vid galan prisades dessutom Årets kvinnliga stjärnskott -, Årets manliga stjärnskott och Årets internationella tillväxt.

Om Polarbröd

Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner i norrländsk brödkultur. Under de 45 år det moderna företaget funnits har det vuxit från ett litet familjebageri till Sveriges tredje största producent av matbröd, med 337 anställda. 2016 omsatte företaget 988 miljoner kronor och bakade drygt 39 000 ton bröd på de tre Polarbagerierna i Älvsbyn, Bredbyn och Omne. I Umeå finns ett kommunikationskontor, moderbolaget Polarbrödsgruppen och här verkar huvudägarna Karin Bodin och Anna Borgeryd. Utöver brödverksamheten finns även energibolaget Polarkraft AB i koncernen som från hösten 2014 producerar vindel för koncernens behov. Polarbröd är självförsörjande på förnybar energi och vill vara en positiv kraft för omgivningen i omställningen mot en uthållig försörjning.

Utstickarpriset

Familjeföretaget Polarbröd drivs av femte generationen bagarbarn och vill verka i många generationer framöver. Begreppet utstickare är tätt kopplat till Polarbröds verksamhet och används flitigt i Polarbröds bagerier. Sedan 2012 delar Polarbröd ut Utstickarpriset. Utstickarpriset är ett erkännande av modiga människor som går sin egen väg och som visar hänsyn och handlingskraft, nytänkande och uthållighet.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.