Nya Stuffa fortsätter

21 JAN 2018
Skrivet av :

Efter ett kort uppehåll under jul och nyårshelgerna så fortsatte Nya Stuffa åter med vårterminen på fredagskvällen.

Ett drygt 40 tal skolungdommar från Åk 4-6 ifrån Älvsbyns Kommun mötte upp för att lära sig att dansa under fredagskvällen under ledning av ledare och medlemmar ur Dansdraget. Trots att andra sport och friluftsaktiviteter i kommunen även lockade till annat.

Efter den första timmens kurs blev det prisutdelning och ”Festispaus” för att sedan fortsätta timme två med fri dans och utlottning av pris till bästa dansare under kvällen under epitetet ”Danskung och Dansdrottning”.

Nya Stuffa genomför som ett dansprojekt av Dansdraget med stöd av Sparbanken Nord och Älvsbyns Kommun.

Stuffa har bedrivits i över 35 år på Forum i Älvsbyn och är det enda ”Stuffadans” i hela landet som överlevt flera dansgenerationer.

En Stuffa dans lockar ca 70-90 stuffande till varje dans.

Kommande Stuffadanser är planerade till 9/2 och 16/3 under vårterminen 2018 och fortsätter även under höstterminen 2018 och vårterminen 2019.

Text: Dansdraget

Foto: Krister Palm

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.