Manjärvs byaförening – en frisk vind i Älvsbyn

15 JAN 2018
Skrivet av :

För drygt två år sedan tändes åter flamman i Manjärv när byaföreningen vaknade upp. Med nya krafttag och nytt blod i föreningen spås framtiden bli ljus.

– Vi ser en positiv framtid, betonar föreningens ordförande Stefan Hortlund.

Efter att ha legat vilande i drygt två år väcktes Manjärvs byaförening åter upp igen 2015. Föreningen har i dagsläget drygt 100 medlemmar i alla åldrar, som alla vill se en blomstrande och aktiv by.

– Vi har en bra spridning åldersmässigt, både unga och gamla som vill vara med. Vi vill alla att det ska hända något i Manjärv, för det är en fin by som är värd att vårda, berättar Stefan Hortlund, föreningens ordförande.

Men det är inte bara byborna som arbetar för Manjärvs framtid. Även människor utanför byn är med och driver föreningen framåt. Stefan själv är Korsträskare.

Foto: Nina Riström

Planerar aktiviteter och renovering

Under åren anordnar föreningen olika aktiviteter. I somras anordnades exempelvis ett sommarcafé i byastugan, som blev en stor succé besöksmässigt. Nu under vintern arbetar föreningen med att planera kommande evenemang under 2018.

– Så håll utkik efter våra aktiviteter, för det kommer, lovar Stefan.

Förutom att arrangera aktiviteter för allmänheten planerar de även att renovera byastugan. Förhoppningen är att vi inom en snar framtid kommer att ha rinnande vatten i byastugan.

Text: Robin Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.