Halva truppen sjuka och skadade – ändå var ÄIF nära jätteskräll

15 JAN 2018
Skrivet av :

Mikael Drugge har mer än halva truppen på sjuk- och skadelistan. Ändå var ÄIF nära en skräll borta mot Kiruna AIF.

ÄIF Hockey ledde med 2-1 borta mot seriefavoriten Kiruna AIF efter två perioder. Men ett skade- och sjukdomsdrabbat Älvsbyn, med endast elva man i truppen, orkade inte hela vägen. Det blev till slut förlust med 2-8 (1-0, 1-1, 0-7).
– Halva laget kom inte till spel på grund av magsjuka, halsfluss, lunginflammation och skador. Men de som kunde spela svarade för en heroisk insats, berömmer Mikael Drugge, tränare.

Eddie Sundqvist gjorde mål.

Kiruna AIF har varit en stor dominant i division 2. Laget från gruvstaden vann alla matcher i grundserien överlägset. Aldrig förr hade Kiruna AIF varit i underläge efter två perioder denna säsong.
– Vilket märktes. Det gnälldes friskt i deras bås på allting. Inte minst domarna. Vi lyckades få dem frustrerade, konstaterar Drugge.

ÄIF fick en drömstart när Dmitry Iskornev gjorde 1-0 redan efter fyra minuter och tre ekunder på pass av Olli Vittaniemi. Ett resultat som stod sig perioden ut trots speldominans från Kiruna AIF.
– Med tanke på förutsättningarna så bestämde vi oss för en defensiv taktik. Vi ville dra ner på Kirunas tempo, vilket lyckades väldigt bra.

Dessutom storspelade ÄIF:s målvakt Tor Törnqvist.

ÄIF:s disciplinerade spel fortsatte även i mittenperioden. Laget chockade Kiruna genom att ta ledningen med 2-1 efter mål av  Eddie Sundqvist på pass av John Eriksson och Daniel Nordlund. En riktig kalldusch för hemmalaget som formligen pepprade Tor Törnqvist med skott. Kiruna AIF vann skotten i andra perioden med hela 29-2 (!) men ÄIF gjorde enda målet.
– Vi hade dessutom ett friläge i slutet av perioden som kunde ha gett oss 3-1. Men tyvärr hade vi inte marginalerna på vår sida den gången.

I tredje perioden orkade inte ÄIF:s tunna trupp. Kiruna vände på steken och gick ifrån till 8-2.
– Vi kom till Kiruna med endast tre backar. Därför fick Herman Wallenberg spela back. Men oj vilket heroisk insats mina spelare gjorde.

Som om inte ÄIF drabbats av nog elände, i matchen mot Kiruna fick både Johan Grönlund och Dmitry Iskornev utgå på grund av hjärnskakning. Även målvakten Tor Törnqvist tvingades kasta in spaden med fjorton minuter kvar med en befarad knäskada.

Som lök på laxen hade nyförvärvet från Boden, Gustav Larsson-Flink, hindrats från spel på grund av en knäskada som han ådrog sig i lördagens hemmamatch mot Malmberget.

Redan på onsdag spelar ÄIF borta mot Överkalix. Det är tätt på given. Tre matcher på fem dagar.
– Hoppas att några av våra spelare hinner tillfriskna. Vi har verkligen haft otur med skador och sjukdomar hela säsongen, säger Drugge.

All matchfakta hittar du här… 

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.