Erik Johansson från Älvsbyn nominerad till LRF Ungdomens riksstyrelse

22 JAN 2018
Skrivet av :

 

Erik Johansson, Lillkorsträsk, Älvsbyn,. FOTO: PRIVAT

Erik Johansson, Lillkorsträsk, Älvsbyn, har nominerats som ledamot till LRF Ungdomens riksstyrelse.
– Det känns kul och hedrande! En viktig uppgift är att nå ut till ungdomar med budskapet om att de gröna näringarna är en framtidsbransch, säger han.

Det är fyra nya personer som nomineras till LRF Ungdomens riksstyrelse, varav Erik Johansson, som tillsammans med sina föräldrar driver Skatauddens lantgård i Lillkorsträsk, är en. Erik
Johansson är också vice ordförande i LRF Ungdomen Norrbotten.
På lantbruket har de mjölk- och köttproduktion, men även växtodling, turismverksamhet och en del entreprenad.
– Just nu håller vi på att bygga ut för ökad köttproduktion, men längre fram hoppas jag även kunna utöka mjölken. Det finns goda förutsättningar att bedriva mjölkproduktion i Norrbotten då vi
har tillgång till mycket och billig mark, skadedjurstrycket är lågt och vi har bland det bästa vallfodret i landet, säger Erik Johansson.

Han ser det som viktigt att nå ut till ungdomar med budskapet om att de gröna näringarna är en framtidsbransch.
– Riksdagen har ju beslutat om en nationell livsmedelsstrategi som ska ge ökad livsmedelsproduktion i landet, och konsumenterna efterfrågar svenskt och lokal mat. Då behövs det fler bönder. Men även i skogen finns det många jobb att söka, säger Erik Johansson.

Han vill också föra en dialog med konsumenterna, att få dem att förstå skillnaderna på hur svensk och utländsk mat produceras, genom att föra fram fakta.
– Tyvärr är debattklimatet på sociala medier hemskt idag. Där hoppas jag genom LRF Ungdomen kunna bidra till en förbättring, säger Erik Johansson.
Den nya styrelsen ska väljas vid LRF Ungdomens riksstämma den 8-9 mars.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.