En pittoresk butik i Älvsbyns hjärta

15 JAN 2018
Skrivet av :

Sedan företaget grundades har Handplockat gått fram med stormsteg och blivit en mycket uppskattad och populär butik, både i Älvsbyn och utanför.

För ett par år sedan grundade Anna Öberg Andersson butiken Handplockat i Älvsbyn. Företaget erbjuder allt mellan himmel och jord, inom både mode och inredning. Allt från kläder och accessoarer till konfektyr och framförallt inredningsprodukter som trollbinder en.

– Vi brukar säga att vi är vad vi heter ”vi Handplockar vårt sortiment för dig”. I logotypen står det: Inredning Design Vintage och Konfektyr, men sedan starten har även Mode och Accessoarer tillkommit, berättar Anna.

Härlig atmosfär med många fynd

När man kommer in i butiken träder besökarna in i en pittoresk atmosfär, där man länge kan gå omkring och göra fynd. Efter två varv i butiken upptäcker man ändå nya saker under det tredje varvet.

I april 2014 korades systerbutiken Handplockat i Kalix till bästa butiken i kommunen.

– Det var fantastiskt, vi öppnade på nationaldagen och när vi blev nominerade hade butiken inte drivits i ett halvt år och sedan går vi och vinner. Jag brukar använda uttrycket ”Älvsbyn levererar” och i tacktalet så sa jag bland annat att Älvsbyn ÄR Norrbottens pärla men ikväll är det Kalix som levererar och det mottogs med jubel.

Är det något som du skulle vilja lägga till?

– Vi hoppas att fler törs tro på Älvsbyn och den fysiska handeln så att vi får fortsätta med detta som är så otroligt stimulerande och kul. En bamsekram till alla våra kunder och följ oss på instagram: @handplockatnu så ni inte missar vad vi hittar på.

Text: Robin Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.