Arctic Falls anläggning i Vitberget firar 30 år

10 JAN 2018
Skrivet av :

© Foto: Per Pettersson.

I morgon torsdag, den 11 januari, är det 30 år sedan Arctic Falls invigde anläggningen ”Vitberget provning ground”. Det var då Sveriges första permanenta landbaserade testanläggning för vintertest av fordon.

Vid starten 1988 hade anläggningen 4 testbanor, 2 verkstäder och 4 kylrum. Det kan jämföras med dagens anläggning som nu har 18 testbanor, 5 verkstäder, 35 kylrum och dessutom en receptionsbyggnad med
möjlighet till konferens, tankstation och biltvätt. Sedan 1988 har den totala banytan nästan fyrdubblats,
från 52 000 kvadratmeter till dagens 192 000 kvadratmeter.

Arctic Falls har idag möjlighet att erbjuda en helhetslösning för fordons- och däcktest. Varje år besöker
drygt tusen personer, främst från Europa, anläggningen och cirka 500 testfordon körs på området.

Det är inte bara anläggningen i Vitberget som växer, företagets verksamhet som helhet har också ökat.
Arctic Falls har gått från att enbart vara en vinterverksamhet till att vara en åretrunt-verksamhet. Utöver
Vitberget finns ytterligare fem anläggningar samt en inomhushall där tester på snö och is kan genomföras
året runt.

FAKTA:

Arctic Falls AB grundades 1985 och tillhandahåller anläggningar och tjänster för vinter­tester av fordon, fordonskomponenter och däck. Bolaget har i dagsläget sju permanenta testan­läggningar och omsätter 55 miljoner kronor. Arctic Falls sätter effektivitet, sekretess, säkerhet och service framför allt och jobbar med stort fokus på att säkerställa nöjda kunder

TEXT: Victoria Garney på uppdrag av Arctic Falls.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.