Älvsbyns fastigheter satsar på parhus

20 JAN 2018
Skrivet av :

Under 2015 lade Öberga behandlingshem ner sin verksamhet i Älvsbyn. För en tid sen tog Älvsbyns fastigheter över tre fastigheter, som tidigare drevs av socialtjänsten i Luleå. Ett av husen har nu blivit omgjort till parhus.

– Tanken är att vi ska göra om samtliga hus till lägenheter senare. Men det här huset har vi gjort om till två stycken lägenheter, en på 88 m² och en på 91 m². Det här är något nytt för oss, vi har ju inga parhus sen tidigare. Så det passar in i vårt fastighetsbestånd, att det blir lite variationer, berättar Lars Nilsson, förvaltare på Älvsbyns Fastigheter.

Foto: Sterling Nilsson

Ett stort plus är den luftiga yta som utgör det kombinerade kök/vardagsrummet. Samt den huskänsla som lägenheten ger. De nya lägenheterna har närhet till skola, idrottsanläggningar och nu även en sprillans ny veterinärstation. De första hyresgästerna är nöjda. För kommunens del är det kul att det är nya kommunmedborgare i båda lägenheterna. Ett par kommer från Boden och det andra paret kommer från Arvidsjaur.

Text: Robin Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.