Anneli Vinsa ny VD för Älvsbyns fastigheter

26 JAN 2018
Skrivet av :

Annelie Vinsa, 55 år från Gammelstad, blir ny VD för Älvsbyns Fastigheter AB.
– Hon har en gedigen bakgrund och ambitioner som stämmer överens med våra visioner, säger Bo Öhlund, styrelseordförande.

För närvarande arbetar Annelie Vinsa som verkställande direktör för Kiruna Bostäder AB. En tjänst hon haft i tio år.
– Under Kiruna Bostäder huserar ju även Kiruna Näringsfastigheter. Det innebär att Annelie även är erfaren på den biten. Det känns som ett stabilt val, tycker Bo Öhlund.

Att valet föll på henne berodde delvis på rekommendationer från det rekryteringsföretag som Älvsbyns Fastigheter anlitat.
– Men sedan har vi även haft personliga intervjuer med henne där jag själv medverkat. Annelie är den mest kompetenta bland de som sökte, anser Bo Öhlund.

Älvsbyns Fastigheter står inför ett antal stora uppgifter. Trycket på bostäder (både hyreslägeneheter och villatomter) ökar liksom industrietableringar. Dessutom ska befintliga fastigheter och anläggningar som Kanis och badhuset underhållas. Blir dessutom Lavergruvan verklighet väntar än brådare dagar. Då kommer Annelies kunskaper från gruvstaden och stadsomvandlingen till nytta.

Formellt tillträder Annelie Vinsa tjänsten som VD för Älvsbyns Fastigheter den på Påskdagen den 1 april men börjar arbeta efter helgen.

David Wimander, som via eget bolag varit tillförordnad VD, börjar en motsvarande tjänst för Piteå Näringsfastigheter.
– Vi är mycket nöjda med det arbete som David gjort och önskar honom lycka till i sitt nya jobb, hälsar Öhlund.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.