Viltvarning – stort antal viltolyckor

12 DEC 2017
Skrivet av :

Se upp för renar på Arvidsjaursvägen väster om Nattberg!

Under måndagen fram till klockan 21:00 anmäldes 25 viltolyckor i Norrbottens län. I den statistiken finns även påkörda renar som per definition inte är vilt. Även övriga delar av regionen är hårt drabbade.

Norrbotten 25 olyckor, Västerbotten 21, Jämtland 12 och Västernorrland 6

Kom ihåg – om du råkar ut för en viltolycka med björn, varg, järv, lodjur, älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, utter, vildsvin, mufflonfår och örn måste det anmälas till polisen även om djuret inte är synbarligen skadat. Platsen för sammanstötningen måste också markeras. Att inte anmäla en sammanstötning är straffbart och belagt med böter (Jaktlagen §26 och Jaktförordningen §40). Kollisionen i sig är inte brott.

Kollision med ren måste anmälas till aktuell sameby. Om inte det är möjligt så måste det anmälas till polisen. Vi har kontaktpersoner till alla samebyar och förmedlar den kontakten.

Polisen Norrbotten

RLC Region Nord

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.