Vad händer ÄIF? Slaravde bort poängen

02 DEC 2017
Skrivet av :

Olli Vittaniemi (14) gjorde ett av målen men det blev en ny snöplig förlust för ÄIF trots massivt spelövertag. FOTO: KRISTER PALM

80 procent av matchtiden parkerade ÄIF i Kiruna Citys zon och vann skotten med 40-19. Ändå blev det förlust hemma i Älvåkrahallen på lördagen med 2-3 (0-0, 2-2, 0-1).
– Oj,oj…Vi ställer till det för oss. Nu blir det krig om platsen till Alltvåan, säger Mikael Drugge, tränare i ÄIF Hockey.

Herman Vallenberg gjorde ÄIF:s andra mål. FOTO: KRISTER PALM.

För två omgångar sedan såg Älvsbyn ut att få en bekväm resa mot en plats i Alltvåan efter nyår dit de fyra bästa i grundserien kvalificerar sig. Men efter förluster mot Överkalix och Kiruna City spelar plötsligt ÄIF med kniven på strupen.

Det har verkligen varit stolpe ut i många bemärkelser.
– Vi spelar inte dåligt men saknar spets. Laget får verkligen arbeta hårt för varje mål. Vi har skott i både stolpar och ribba, suckar Drugge.

Kiruna City kom till Älvsbyn med bara tio spelare.
– Det är alldeles för dåligt att vi inte lyckas besegra dem. Men det är bara att gratulera Kiruna Cityn till en heroisk insats, tycker Drugge.

Förra helgen vann ÄIF mot Kiruna City på bortaplan.

Skott kommer! Viktor Nyström testade skottlyckan. ÄIF får hoppas att målen kommer i nästa match mot Brooklyn. FOTO: KRISTER PALM

Ytterligare en sak som avspeglar Älvsbyns oförmåga att göra mål är spelet i powerplay. Inte ett enda mål med fler spelare på isen i de tre senaste matcherna.

– En viktig match borta mot Brooklyn väntar på onsdag. Då måste vi studsa tillbaka, säger Drugge.

ÄIF:s mål gjordes av Olli Vittaniemi och Herman Vallenberg.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.