Tappert TAIF föll

08 DEC 2017
Skrivet av :

Viktor Lundström jublar efter ett mål för TAIF. ARKIVFOTO: ULRICA JOHANSSON

Matchen mellan IBK Boden och Tväråselets AIF stod länge och vägde. Men tyvärr för TAIF:s del vägde den över till Bodens fördel. Hemmalaget vann med 6-3 (2-0, 1-2, 3-1) efter två sena mål i sista perioden.

Tväråselet såg ut att ha tappat matchen redan i början av andra perioden när Boden satte 3-0 men visade stark moral. Genom mål av Samuel Holmgren och David Karlsson satte TAIF press på hemmalaget i Boden Arena.

De gul-svarta fortsatte att tappert kämpa vidare trots att Boden ökade ledningen till 4-2 i inledningen av tredje perioden. Efter en snabb replik, när Viktor Lundström reducerade till 3-4 bara 53 sekunder efter hemmalagets fjärde mål, blev det nerv i matchen på nytt.

Ställningskriget hamnade i status quo fram till 15:35 då Boden gjorde 5-3. TAIF satsade sedan allt framåt men hemmalaget satte det sjätte målet i tom kasse med två sekunder kvar.

Redan på tisdag får TAIF chans till revansch när lagen möts på nytt i Boden Arena.

SKOTT: 28 – 25 (10 – 6, 6 – 10, 12 – 9)

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.