Tappert TAIF föll

08 DEC 2017
Skrivet av :

Viktor Lundström jublar efter ett mål för TAIF. ARKIVFOTO: ULRICA JOHANSSON

Matchen mellan IBK Boden och Tväråselets AIF stod länge och vägde. Men tyvärr för TAIF:s del vägde den över till Bodens fördel. Hemmalaget vann med 6-3 (2-0, 1-2, 3-1) efter två sena mål i sista perioden.

Tväråselet såg ut att ha tappat matchen redan i början av andra perioden när Boden satte 3-0 men visade stark moral. Genom mål av Samuel Holmgren och David Karlsson satte TAIF press på hemmalaget i Boden Arena.

De gul-svarta fortsatte att tappert kämpa vidare trots att Boden ökade ledningen till 4-2 i inledningen av tredje perioden. Efter en snabb replik, när Viktor Lundström reducerade till 3-4 bara 53 sekunder efter hemmalagets fjärde mål, blev det nerv i matchen på nytt.

Ställningskriget hamnade i status quo fram till 15:35 då Boden gjorde 5-3. TAIF satsade sedan allt framåt men hemmalaget satte det sjätte målet i tom kasse med två sekunder kvar.

Redan på tisdag får TAIF chans till revansch när lagen möts på nytt i Boden Arena.

SKOTT: 28 – 25 (10 – 6, 6 – 10, 12 – 9)

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.