Olivia blev Älvsbyns Lucia 2017

12 DEC 2017
Skrivet av :

På tisdagskvällen kröntes Älvsbyns Lucia 2017, detta efter att lotten med nr 6 dragits.

Inför ca 300 besökare kunde Älvsby Lions Club kröna Olivia Sandberg i Älvsby Kyrka, där hon nu skall bära den drygt 50 åriga traditionen vidare att sprida ljus, värme och glädje under Luciadagen den 13 december runt om Älvsbyn.

Under ledning av Sanna Hortlund har de åtta luciakandidaterna tränat och skapat ett uppskattat Luciaprogram, som bjöd på skönsång, diktläsning, rörelseanimation med avancerade nya inslag under själva kröningsakten.

Bakom Älvsbyns Lucia 2017 står Älvsby Lions Club, Älvsby Tryck & Design AB, Älvsby Församling, Älvsbyns kommun, Älvsby Köpmannaförening, Älvsby Folkhögskola som arrangörer.

Insamlade medel under skyltsöndag och kröningens kollekt går oavkortad till ”De glömda barnen från Syrien och dess grannländer” som är Lions i Sverige och Nordens gemensam insats under adventshelgerna.

Olivia Sandberg är Älvsbyns Lucia nummer 52 i ordningen.

Foto: Krister Palm för Lion:s Club Älvsbyn
Text: Lion:s Club Älvsbyn

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.