Nytt tungt fall för ÄIF Hockey

06 DEC 2017
Skrivet av :

Erik Hedman gjorde första målet för Älvsbyn.

För tredje matchen i rad vann ÄIF skotten men förlorade matchen. Det blev förlust med 3-5 (0-3, 1-1, 2-1) borta mot Luleålaget Brooklyn Tigers på onsdagskvällen. Nu blir det svårt för Älvsbyn att nå Alltvåan.

Älvsbyn stod på hälarna i början av matchen. Redan efter åtta minuter och 47 sekunder hade Brooklyn gått ifrån till 3-0. Den uppförsbacken blev för svår…

Visserligen spelade ÄIF upp sig men den olyckliga starten blev lagets fall.

Med två minuter och 40 sekunder kvar av matchen reducerade ÄIF till 3-4 och satsade allt framåt. Men istället kunde Brooklyn avgöra med ett mål i tom kasse med två sekunder kvar.

För fjärde matchen i rad misslyckades också Älvsbyn med att göra mål i powerplay. Det har gått troll i pucken. I matchen mot Brooklyn hade ÄIF fem numerära överlägen. Vad värre var, de släppte in ett mål i baken med en man mer på isen när Brooklyn gjorde 4-0.

För fyra omgångar sedan såg ÄIF ut att säkra en plats bland de fyra bästa i serien som går till Alltvåan efter nyår. Men efter tre raka förluster ser den möjligheten ut att glida de grön-vita ur händerna.

Genom segern gick Brooklyn upp på 20 poäng. De har en match kvar att spela i grundserien. Det är mot bottenlaget Haparanda. Älvsbyn har två matcher kvar och står på 16 poäng. Obesegrade Kiruna AIF är redan vinnare. Malmberget står på 22 poäng och behöver bara en pinne till på sina två matcher för att säkra avancemang.

Älvsbyn har kvar att möta Haparanda och Malmberget, båda matcherna på bortaplan.

Bakom ÄIF jagar Överkalix på 14 poäng. Men de har hela fem matcher kvar att spela.

Älvsbyns mål gjordes av; Erik Hedman, William Sandsten och Eddie Sundqvist.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.