Julstämmning i Storforsen lockade många besökare

03 DEC 2017
Skrivet av :

Renarna tilldrog sig stort intresse. FOTO: STERLING NILSSON

Som en vintersaga. Mycket snö och milda temperaturer. Julmarknaden i Storforsens naturreservat blev välbesökt under dagarna två.
– Alltid svårt att uppskatta hur många besökare vi haft men jultomten har i varje fall delat ut 500 klappar till barnen, berättar arrangören Birgitta Forsman, Storforsen Shop.

Under söndagen fick marknaden besök av Lions och Älvsbyns luciakandidater som sjöng vackert och bidrog till att höja stämningen ytterligare. Nytt för år var också eldshowen med Samuel Andersson.
– Ett uppskattat inslag, säger Birgitta som är nöjd med årets julmarknad.
– Ja, besökarna var många och vädret gynnsamt.

Totalt fanns ett 30-tal utställare på plats. Marknaden innehöll även en stor mängd aktiviteter, inte minst för barn som fick träffa självaste jultomten i Tirjaskojan, Skogmuseet. I anslutning fanns även tomtens renar och renskötare. De som ville kunde också åka häst och släde med Lundgrens hästskjuts.

Servering av både mat och fika fanns också…

Arrangörer var; Storforsens idéella kulturförening, ABF, Storforsen Shop, Hotell Storforsen, Handelsbanken, Sparbanken Nord, TAIF, och Bredsel bygdeförening.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.