Julstämmning i Storforsen lockade många besökare

03 DEC 2017
Skrivet av :

Renarna tilldrog sig stort intresse. FOTO: STERLING NILSSON

Som en vintersaga. Mycket snö och milda temperaturer. Julmarknaden i Storforsens naturreservat blev välbesökt under dagarna två.
– Alltid svårt att uppskatta hur många besökare vi haft men jultomten har i varje fall delat ut 500 klappar till barnen, berättar arrangören Birgitta Forsman, Storforsen Shop.

Under söndagen fick marknaden besök av Lions och Älvsbyns luciakandidater som sjöng vackert och bidrog till att höja stämningen ytterligare. Nytt för år var också eldshowen med Samuel Andersson.
– Ett uppskattat inslag, säger Birgitta som är nöjd med årets julmarknad.
– Ja, besökarna var många och vädret gynnsamt.

Totalt fanns ett 30-tal utställare på plats. Marknaden innehöll även en stor mängd aktiviteter, inte minst för barn som fick träffa självaste jultomten i Tirjaskojan, Skogmuseet. I anslutning fanns även tomtens renar och renskötare. De som ville kunde också åka häst och släde med Lundgrens hästskjuts.

Servering av både mat och fika fanns också…

Arrangörer var; Storforsens idéella kulturförening, ABF, Storforsen Shop, Hotell Storforsen, Handelsbanken, Sparbanken Nord, TAIF, och Bredsel bygdeförening.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.