En festlig avslutning, men bara en början

09 DEC 2017
Skrivet av :

På fredagen avslutades projektet Integreramera 2:0 som Coompanion och Mutcho drivit tillsammans under innevarande år och finansierats av Region Norrbotten och Sparbanken Nord.

Michel Ntoto/Mutcho​ o Roine karlsson och Adnan Aldibsi från Coompanion

Projektet har jobbat med att informerar om entreprenörskap och företagande för dem som bor i olika asylboenden i länet.

Intresset har varit stort och många vill mycket och snabbt men ofta blir idrotten man måste ha som tidsfördriv innan alla tillstånden är klara.

Nu i fredags avslutades projektet på Driva på Nyberga, med tal av Michel Ntoto från Mutcho och Adnan Aldibsi samt Roine Karlsson från Coompanion där det lyckosamma från det viktiga samarbetet lyftes upp som nycklarna till framgången.

Avslutningsdagen bjöds det på en fantastisk buffe som en grupp elever från Driva som bjöd på maträtter Somalien och Afganistan.

Den var mycket omfattande, varierad och delikat och gästerna njöt verkligen av delikatesserna.

Nu avslutades Integreramera men samtidigt planeras nästa steg där en internationell catering/restaurang planeras i Älvsbyn där det varje dag ska finnas rätter från minst fem olika länder.

Agneta Karlsson från Driva berättade om det kommande utvecklingsprojektet som alla som fick ta del av dagens meny verkligen ser fram emot, då det här vill vi ha mer av.

I minglet efter lunchen samtalades det även om nya utvecklingstankar om att komma igång med flera nya kooperativ där det kooperativa företagandet används som verktyg för att skapa långsiktigt hållbar integration.

Den här festliga avslutningen var avstampen för många nya kooperativ med integrationen i fokus.

Text och Foto: Roine Karlsson/Coompanion

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.