ÄIF klart för Alltvåan efter riktig femetta!

16 DEC 2017
Skrivet av :

Tre glada gubbar; Nils Näslund, William Sandsten och Olli Vittaniemi. ARKIVFOTO: KRISTER PALM.

ÄIF Hockey är klara för Alltvåan efter nyår. Detta efter en riktig femetta i den avgörande matchen borta mot Malmberget.
– En härlig julklapp! Grabbarna är verkligen värda den här framgången, jublar Mikael Drugge, tränare.

Mikael Drugge har lett ÄIF Hockey till Alltvåan.

Som ni förstår av ingressen vann ÄIF med 5-1 (2-0, 1-1, 2-0).
– Vi gjorde en riktigt bra första period och tog ledningen genom Nils Näslund. Det var skönt att få ledningen och grabbarna vågade spela ut. Vi kunde ha lett med fler mål efter första tjugo, berättar Drugge.

Andra målet för ÄIF gjorde Samuel Lidström.

ÄIF fortsatte att hålla i taktpinnen även i inledningen av mittperioden. Men när Malmberget reducerade till 1-2 blev det nervöst.
– Vi föll alldeles för djupt och började slänga puckar hej vilt.

I det läget valde Drugge att ta en timeout. Ett taktiskt riktigt beslut. För strax efter satte Johan Grönlund det viktiga 3-1-målet.
– Riktigt skönt. Ett matchavgörande mål.

Inför sista perioden hade Drugge ett snack med spelarna.
– Jag uppmanade dem att spela smart. Sedan gick killarna ut och gjorde ett mycket gediget jobb.

Herman Vallenberg och Jack Sundqvist fastställde slutresultatet genom var sitt mål i tredje perioden. Glädjen i ÄIF var, av förståeliga skäl,  stor efter matchen.
– Härligt. Nu kan jag fira jul och nyår i lugn och ro. Inför säsongen sa många att vi skulle få svårt att hävda oss i division två. Det har varit en hel del pikar. Men både jag och spelarna har haft Alltvåan som mål. Skönt att visa belackarna vad vi går för.

Ett stort plus också till Älvsbyns målvakt Albin Isaksson som storspelade när det som bäst behövdes.

I Alltvåan får ÄIF möta nya lag, bland annat från Västerbotten.
– Vi har ingen som helst press på oss utan kan se varje match som en utbildning. Dessutom har vi redan nu säkrat kontraktet till division två kommande säsong. Det ska bli kul att få ta oss an nya uppgifter efter nyår. Får vi bara vara friska och hela så ska vi ge samtliga lag i Alltvåan en match, säger Drugge, som även vill tacka Boden som lånade ut en spelare till matchen mot Malmberget.

Segern mot Malmberget var även en julklapp till ÄIF-publiken som kan se fram mot spännande matcher mot delvis nytt motstånd efter nyår.

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.