21 pokaler och 2 DM-plaketter för Dansdraget

BILDEXTRA: I lördags åkte Dansdraget till Lycksele där föreningen Lycksele Bugg &Swing välkomnade dansare från Norr- och Västerbotten till årets dans-DM. I samband med DM:et hölls även R-tävlingen Frostdansen.

Pokalregn över Dansdraget, 21 pokaler och 2 DM-plaketter
Tävlingsdagen inleddes med Frostdansen. Dagen istartade med publikens favoritklass Bugg Barn R. Dansdraget representerades av tre par, Vladyslav Komych och Agnes Sundkvist, William Johansson och Nova Lindgren samt Hugo Nilsson och Linnea Strand. Hugo och Linnea slutade på en fin 3:e plats tätt följd av William och Nova som kom 4:a. Vlad och Agnes dansade till sig en 13:e plats i semifinalen.

I den sammanslagna klassen Bugg Ungdom R/Ungdom C/Junior R segrade Viktor och Kajsa Nilsson.

Efter buggstarten för barn och ungdom så var det dags för Boogie Woogie. I klassen Boogie Woogie Ungdom R/Junior R så blev det både guld och silver för Dansdraget. Segrade gjorde Viktor och Kajsa Nilsson och tvåa kom Pontus Andersson och Ella Lidström.

Sen var det dags för swingdans. Elias Johansson och Lisa Lundström segrade i Boogie Woogie Vuxen R/Vuxen C.

Efter Boogien var det dags för Rock’n Roll men där hade Dansdraget inga tävlande.

Sen blev swingdans igen. I Lindy Hop Ungdom R/Junior R blev det dubbla silver genom Pontus Andersson och Ella Lidström och i Lindy Hop Vuxen R/Vuxen C och Elias Johansson och Lisa Lundström. (bild 7 och 8).

 

Efter Swingdanserna var det dags för West Coast Swing, dock utan tävlande från ÄDD.

Efter WCS var det dags för dagens premiär. Viktor och Kajsa Nilsson samt Ella Lidström hade precis byggt färdigt sitt dubbelbuggsprogram och tävlade för allra första gången i dubbelbugg. Trion slutade på 1a plats i Dubbelbugg Barn R/Ungdom R.

Frostdansen avslutades som den började, med bugg. Det var dags för juniorer, vuxna och seniorer att tävla. I den sammanslagna klassen Bugg Junior C/35+C så segrade Pontus Andersson och Ella Lidström.

I Bugg Vuxen C hade Dansdraget 2 par med i finalen. Martin Nilsson och Lisa Lundström blev 3:a och Axel Lindh och Maja Engström 4:a.

Sen blev det lunchpaus och efter pausen drog DM:et igång. Dansdraget hade bara dansare med i buggklasserna. I Bugg Vuxen tävlade William Wikström och Julia Gudmundsson och de slutade på en 8:e plats i hårt motstånd.

I Bugg 35+ tävlade Kjell Landström och Maria Engström och de slutade på 3:e plats.

Stort tack till våra skrikande supportar. Vilken dag!

 

Text och Foto: Maria Engström och Foto Anna-Karin Lundström/Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.