Traditionen kräver stämning

Skyltsöndag i Älvsbyn bjöd på allt som traditionen kräver och en hel del annat.

Med start kl.14 fylldes Storgatan i Älvsbyn till den traditionella Skyltsöndagen och avslutades med ett stort fyrverkeri i Lomtjärn kl.18.

Två Presidenter från Lions Älvsbyn höll på traditionerna. Fr.v. Sterling Nilsson (PLP) och Nuvarande Tommy Jalar (LP).

Tomtarnas Reklambyrå, Julklappar, Gatueldar, tomtar i gungstol på fårskinnsfäll som tog emot önskelistor, Luciakandidater som visades upp är lite av det traditionen bjuder sedan minst 50 år bakåt i tiden.

Under ledning av två Presidenter på plats kunde Lion:s Club i Älvsbyn, räkna in en lyckad skyltsöndag utanför Sparbanken.

Stiftelsen Hjärtat för Älvsbyn. Foto: Arne Olovsson

Även Stiftelsen Hjärtat för Älvsbyn delade ut stipendier till: Älvsby Ryttarförening och Älvsbygymnasterna med 12 000:- vardera och till Elaine Pettersson och Nattvandrarna i Älvsbyn 5 000:- vardera. Utdelare var Robert Lidström, Folke och Maja Öberg (Fonden som startades av Maja & Ola öberg)

Men det fanns mer denna fina dag som hästar, brandbilar, försäljning av diverse julbak, glögg och trevliga stunder för ett fika eller en matbit.

Stefan Nilsson från Polisen och Helena Öhlund från Kommunen mötte medborgare i Kommunhuset.

Även Kommun och Polis tog chansen att informerade om Medborgarlöftet på Kommunhuset under skyltsöndagen.

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.