Stabil seger för ÄIF mot Kiruna City – nu är Alltvåan nära

26 NOV 2017
Skrivet av :

Eddie Sundqvist gjorde tre mål i bortamatchen mot Kiruna City.

Eddie Sundqvist var på målhumör när ÄIF Hockey besegrade Kiruna City på bortaplan med 6-2 (3-0, 1-0, 2-2). Han gjorde hälften av målen, alltså tre till antalet.
– Kedjan med Eddie, John Eriksson och Nisse Näslund har varit riktigt bra under vår Kiruna-turné, berömmer Mikael Drugge, tränare.

I och med segern befäste ÄIF sin tredje plats i tabellen. Målet är att nå till Alltvåan efter nyår, vilket de fyra bästa gör.
– Jag har räknat med att 20-22 poäng ska räcka, säger Drugge.

ÄIF Hockey är nära sitt mål. Laget har 16 poäng, tre efter Malmberget som har en match mer spelad. Men än viktigare, det är hela fem poäng ner till femte plats.

– Visst ser det bra ut, medger Drugge.

I söndagens match mot Kiruna City tog ÄIF initiativet direkt. Efter första perioden stod det 3-0 efter två mål av Eddie Sundqvist och ett av hans kedjekamrat Nils Näslund.
– Vi hade kunnat leda med fler mål om skärpan i avsluten varit bättre, avslöjar Drugge.

Resten av matchen kunde ÄIF spela på säkerhet.
– Ja, en stabil insats, tycker Drugge.

Kedjan med Eddie Sundqvist, John Eriksson och Nisse Näslund var ett utropstecken denna helg. John Eriksson svarade för ett mål och tre assist. Trion noterade totalt 5-0 i matcherna mot Kiruna AIF och Kiruna City.
– De spelade till och med 0-0 i matchen mot seriesuveränerna Kiruna AIF, säger Drugge.

Målskyttar ÄIF: Eddie Sundqvist 3, Nils Näslund, John Eriksson och Samuel Lidström.

SKOTT: Kiruna City-ÄIF 23-34 (6-10, 9-14, 8-10)

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.