Skadedrabbat ÄIF tog poäng mot Brooklyn

04 NOV 2017
Skrivet av :

Jack Sundqvist jublar över kvitteringen till 6-6 och visar hela sitt six-pack för publiken. Han blir omfamnad av William Sandsten. Framför mål gratulerar Eddie Sundqvist (17) och liggande Samuel Lidström (18).

BILDEXTRA: Sju spelare, plus huvudtränaren Mikael Drugge, borta på grund av skador och sjukdom. Ändå lyckades ett viljestarkt och kämpande ÄIF Hockey vända underläge 3-6 till 6-6 (3-5, 1-1, 2-0) hemma mot Brooklyn Tigers. Extrapoängen gick dock till gästerna efter straffar.
– Första perioden blev vårt fall, summerade Johan Grönlund, ställföreträdande head coach i ÄIF.

Brooklyn chockstartade och gjorde mål redan efter 46 sekunder genom Joakim Hemström. Det angav tonen för hela första perioden som bjöd på Hawaii-hockey och målorgie. Visserligen kvitterade Daniel Nordlund bara minuten senare men ÄIF fick arbeta i uppförsbacke. Underläge 1-3, 2-4 och 3-5 innan första pausvilan.

– Jag chansade med Tor Törnqvist i målet trots hans skada. Med facit i hand var det fel. Hans dåliga knä hämmade hans spel och han tvingades byta, säger Johan Grönlund som själv har drabbats av ett diskbråck.

Talang

Efter Brooklyns fjärde mål, 12:41 in i matchen, ställde sig junioren Hugo Lidström mellan stolparna och svarade för en imponerande insats.
– Helt klart en talang, berömmer Johan.

I mittenperioden stabiliserade båda lagen sitt spel. Efter dryga fem minuter drabbades dock ÄIF av en dubbelutvisning. I två minuter fick Brooklyn spela fem mot tre men hemmalaget försvarade sig bra. Efter den pärsen såg ÄIF starka ut och fick chansen att reducera i numerärt överläge. Istället kunde Brooklyn gå ifrån till 3-6 i box play.

Ridå?

Nej, Joakim Lundqvist mål till 4-6 gav energi inför sista 20 minuterna.

Stark tredje period

ÄIF fick en drömstart på tredje perioden. Den var bara tolv sekunder gammal när Herman Vallenberg pricksköt 5-6 efter en elegant individuell prestation.

Sju och en halv minut senare kvitterade Jack Sundqvist. En stark upphämtning av ÄIF.
– Laget visade en härlig moral och kämpaglöd, berömmer Johan.

Slutet av matchen blev ett ställningskrig även om Brooklyn bjöds på ett friläge med bara två sekunder kvar av matchen.

Förlängningen blev mållös. Sedan kunde Brooklyn ta bonuspoängen genom att vinna straffläggningen.

Sjuka och skadade spelare i Älvsbyn: Johan Grönlund, Tor Törnqvist, Nils Näslund, Anton Lindström, Viktor Nyström, Alexander Sundh och Magnus Lundström.

Målskyttar ÄIF: Daniel Nordlund, William Sandsten, Eddie Sundqvist, Joakim Lundqvist, Herman Vallenberg och Jack Sundqvist.

Målskyttar Brooklyn: Niclas Olersbacken 2, Viktor Höök, Joakim Hemström, Mattias Olersbacken, Jonatan Forsgren och Carl Sandin (avgörande straffen).

Skott : 31-39 (9-11, 11-13, 5-9, 6-5 ÖT)

Utvisningar: ÄIF 5 x 2  Brooklyn: 3 x 2

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.