Sekund-drama när TAIF mötte Pajala

11 NOV 2017
Skrivet av :

Stefan Edström, spelande tränare. ARKIVFOTO: STERLING NILSSON

Tväråselets AIF ledde med 6-5 och såg ut att gå mot seger i bortamötet mot Pajala. Men i matchens sista sekund tilldömdes hemmalaget en straff. Den satte Infante Hector Andres Garcia i mål vilket innebar förlängning. I densamma kunde Pajala avgöra och vinna med 7-6 (1-2, 2-3, 3-1, 1-0).
– Surt, men vi gjorde en brutalt bra match, säger Stefan Edström, för dagen spelande tränare.

Pajala ställde upp med ett starkt lag.
– Många av spelarna var med och vann division 2 förra säsongen, berättar Stefan.

Samtidigt saknade TAIF många av sina ordinarie. Endast tolv utespelare plus målvakten Adam Storm följde med upp till Tornedalen.
– Därför bestämde vi oss för att spela med tre backar och tre kedjor. Alla gjorde jobbet grymt bra. Det här var nog vår bästa match även förra säsongen inräknat, berömmer Stefan.

TAIF brukar ha svårt med sina bortamatcher på fullstor plan.
– Men nu spelade vi vårdat och vågade hålla bollen inom laget. Med tanke på motståndet var det riktigt bra. Alla offrade sig och täckte skott.

Tyvärr drabbades TAIF av en jobspost när Emil Nyman slog axeln ur led och fick avsluta vistelsen i Pajala på vårdcentralen.
– Då tappade vi en av våra centrar vilket förstås påverkade matchen.

Slutet blev dramatiskt.
– Straffen kan förstås diskuteras. Men dömt är dömt. Vi tar oavsett med stolthet en poäng med oss hem.

TAIF hade inte sekunderna med sig i förlängningen heller. Pajala avgjorde med 17 sekunder kvar.

Snöplig för TAIF som hela matchen var i förarsätet målmässigt. Älvsbyns innebandystoltheter ledde med 1-0. 2-1, 3-2, 5-3 och 6-5.
– Vissa tyckte förstås att förlusten kändes tung. Vi samlades dock till en gemensam lagapplåd efter matchen. Med lite distans känns insatsen trots allt riktigt bra, säger Stefan.

Målskyttar TAIF: Per-Felix Niia 2, Nils Nilsson, Viktor Lundström, Jonas Toftered och Joel Lindbäck.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.