Oflyt för ÄIF borta mot Kiruna AIF

25 NOV 2017
Skrivet av :

John Eriksson, spelade fram till ÄIF:s tröstmål. FOTO: KRISTER PALM

ÄIF Hockeys målvakt Albin Isaksson räddade 46 skott i bortamatchen mot seriesuveränerna Kiruna AIF. Ändå blev det förlust med 1-9 (0-3, 1-2, 0-4).
– Lite för stora siffror som inte ger en rättvis bild. Men Kiruna AIF är i en klass för sig, erkänner Mikael Drugge, tränare i ÄIF.

Kiruna AIF leder serien överlägset. Den klassiska och anrika klubben från gruvstaden har ännu inte förlorat en match och har på nio omgångar gjort 110 mål!
– I första perioden hade vi för stor respekt, spelade ängsligt och bjöd på två av målen. I första pausvilan pratade vi därför om att bita ihop, berättar Drugge.

Det gav effekt. ÄIF kom in till andra perioden som ett nytt lag. Gästerna fick också börja i spel fem mot tre under 39 sekunder.
– Men dessa förvaltade vi  inte så bra, tycker Drugge.

Däremot resten av mittenperioden. Då visade ÄIF hockey av hög klass. Efter sju minuter och åtta sekunder reducerade Anton Lindström till 1-3 efter pass av John Eriksson. Då tog ÄIF helt över tillställningen och långa stunder var Kiruna AIF tillbakatryckta i egen zon.
– Vi hade även två ramträffar och lite oflyt , säger Drugge.

Men när ÄIF hade Kiruna AIF på gaffeln kunde istället kunde hemmalaget gå ifrån till 5-1.
– Det kändes hårt och speglade definitivt inte matchen, tycker Drugge.

I början av tredje perioden fortsatte oflytet för ÄIF. Fyra utvisningar, varav en efter förargliga puck out.
I spel fem mot tre gjorde Kiruna AIF tre mål och avgjorde matchen.

– Kiruna AIF är klart bäst i serien med ett högre tempo än alla andra, tycker Drugge

I morgon söndag väntar Kiruna City för ÄIF. Då siktar Älvsbyn på tre poäng.

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.