Ny bok av Lawe Söderholm

02 NOV 2017
Skrivet av :

I augusti släppte författaren Lawe Söderholm sin senaste bok ”Honornas hämnd” i Sverige. Boken är en fristående uppföljare till ”Sprid ljus över ondskan” och likt sin föregångare skildrar ”Honornas hämnd” laestadianismens kontroversiella sidor, sex- och våldsbrott.

I boken får läsarna följa ett par kvinnor som under sin barndom blivit utsatta för misshandel och sexuellt utnyttjande av andra medlemmar inom den religiösa rörelsen. När dem väl blivit vuxna bestämmer de sig för att hämnas på dem som har gjort dem illa.

– Den är ganska så rå i tonen. Men ämnet är ju rått också, i och med att den handlar om barn som blivit misshandlade i guds namn. Vi får höra mycket om våldet bland muslimerna, kvinnornas förtryck och allt det där. Men det finns ju även här i Sverige också. Men då det sker här är det som att det drunknar i vardagen. Det blir ingen nyhet. Om det däremot handlar om en muslim som misshandlar någon, då är det plötsligt intressant, säger Lawe Söderholm.

I samband med boksläppet tog Lawe emot Älvsbyns kommuns kulturstipendium av Kjell Tegnelund, fritid- och kulturchef.

– Det känns roligt att bli uppmärksammad för det man gör, säger Lawe.

Text & foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.